«Καρκίνος μαστού: Ενημερώσου, εξετάσου, ΖΗΣΕ». Μία ακόμη σπουδαία εκδήλωση στην Σύρο (BINTEO)

0

Για 7η συνεχόμενη χρονιά το «ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ» διοργάνωσε στην Σύρο την ετήσια και πάντα επίκαιρη συνάντηση με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

Με το σύνθημα «Καρκίνος μαστού: Ενημερώσου, εξετάσου, ΖΗΣΕ», η επιτυχημένη εκδήλωση που και φέτος έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου του Μαστού, ο αγαπητός Συριανός Ιατρός – Ακτινοδιαγνώστης κ. Σέργιος Απέργης, επιμελήθηκε και φέτος την εκδήλωση – θεσμό για την ασθένεια που χτυπά πισώπλατα χωρίς οίκτο, κυρίως τις γυναίκες, αλλά τα τελευταία χρόνια και τους άνδρες.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες όπως η Δρ. Καρυδά Θ. Ειρήνη, M.D., Ph.D: Χειρουργός, Διευθύντρια Κέντρου Μαστού Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ», ο Δρ. Αλεξόπουλος Γ. Αθανάσιος, M.D., Ph.D: Παθολόγος – Ογκολόγος Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ», ο Δρ. Μαραγκουδάκης Ευάγγελος: Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής, Διευθυντής Μαιευτηρίου «ΙΑΣΩ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, οι βουλευτές Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, οι αντιδήμαρχοι Αλίκη Λεονταρίτη, Νίκος Φωτεινιάς, Μηνάς Αλιφραγκής,  δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά τους χώρους του θεάτρου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα ενημέρωσης.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ετερογενής νόσος με αυξημένη επίπτωση στις γυναίκες του δυτικού κόσμου, που φθάνει τη μια περίπτωση στις οκτώ γυναίκες μέχρι την ηλικία των 80 ετών.

Στην αντιμετώπιση της νόσου, από τα αρχικά υποκλινικά στάδια μέχρι τις υποτροπές της και τον θάνατο, υπάρχουν τρεις πυλώνες στους οποίους στηριζόμαστε, όπως η έγκαιρη διάγνωση, ο προληπτικός έλεγχος και το αγαθό της ζωής.

 

 

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here