Η Συριανή Κατερίνα Ρίζου πέρασε πρώτη στη “EUROSCOLA 2019”

1

Είκοσι τέσσερις μαθητές Λυκείου από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να μεταβούν στο Στρασβούργο, να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση.

Η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Σύρου ανάμεσα σε 103 διαγωνιζόμενους στο Νότιο Αιγαίο, πέρασε πρώτη στη “EUROSCOLA 2019”. Ο λόγος για την Κατερίνα Ρίζου, η οποία θα συμμετάσχει μαζί με άλλους μαθητές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέσα από το πρόγραμμα Euroscola, που θεσπίστηκε το 1989, οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν και ανταλλάσσουν πληροφορίες σε μία ξένη γλώσσα, στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής συνεργασίας. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το σχολείο τους και την περιοχή από την οποία προέρχονται, αναπτύσσοντας πολιτιστικό διάλογο με έντονο ενδιαφέρον.

Στην Ημερίδα, που θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2019, θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, Λυκειακών Τάξεων, ΕΠΑΛ), που αναλαμβάνοντας ρόλο ευρωβουλευτή για μία ημέρα, θα ευαισθητοποιηθούν για τον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

loading...

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here