Ενημέρωση για τα ταφικά μνημεία Ερμούπολης

0

Την Επιτροπή Διάσωσης Ταφικών Μνημείων του Κοιμητηρίου Αγίου Γεωργίου Ερμούπολης, επιχειρεί να ενεργοποιήσει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη.

Η διάσωση των σπουδαίων ταφικών μνημείων του κοιμητηρίου, αποτελεί μία από τις δύσκολες υποθέσεις για τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, καθώς απαιτούνται ολοκληρωμένες μελέτες και γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αν συνυπολογίσουμε, ότι για οποιαδήποτε βήμα προόδου είναι υποχρεωτική η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού, φορέας ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για οποιαδήποτε παρέμβαση εντός του χώρου, γίνεται αντιληπτό ότι ο βαθμός δυσκολίας για τις αποκαταστάσεις είναι πολύ μεγάλος.

Την προσεχή Τετάρτη 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διάσωσης Ταφικών Μνημείων υπό τη νέα της σύνθεση, στην οποία έχει κληθεί ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Δαυίδ Διακομδημητρίου προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για το μαυσωλείο και τις προοπτικές που θα μπορούσαν να υπάρξουν ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Μετά την ενημέρωση, θα οριοθετηθούν και οι στόχοι γι αυτή τη δύσκολη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ερμούπολης, το 2018, εντάχθηκαν στον Οργανισμό Σημαντικών Μνημείων της Ευρώπης.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here