Πανευρωπαϊκό βραβείο στον Αντώνη Στέλλα!!

Μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUS –Your Life Your Story, που συμμετείχαν 6 χώρες και αντίστοιχοι φορείς, αναδείχθηκε ο Συριανός Αντώνης Στέλλας και η συγκινητική ιστορία του, ως η καλύτερη στην Ευρώπη για το 2019, μετά από Πανευρωπαϊκή ψηφοφορία στις συμμετέχουσες χώρες, Πολωνία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Σλοβενία, Πορτογαλία.

Τα συναισθήματα όλων μας που συμμετείχαμε στην τελική συνάντηση και παρουσίαση του προγράμματος ήταν μοναδικά, με την ανακοίνωση της μεγάλης διάκρισης για τον Αντώνη!

Από την πλευρά της ΑΝΑΔΡΑΣΗΣ ήταν ο Στέφανος Παλαιολόγος, που είχε την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής, από την ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων, ο συντονιστής του προγράμματος κ. Μίλτος Σακελλαρίου, καθώς και τα μέλη της ομάδας, Μαρία Ελευθερίου και Αντώνης Στέλλας, που συμμετείχαν αυτά τα δύο χρόνια στο πρόγραμμα στην Σύρο.

Στην ομάδα STORYTELLING της Σύρου, συμμετείχαν μέλη από το ΚΑΠΗ Σύρου, εκπαιδευτικοί, γονείς καθώς και ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου του Νοσοκομείου.
Μέσα από προσωπική και συλλογική δουλειά φτιάχτηκαν ιστορίες, με τις μεθόδους και τις τεχνικές που συνδημιουργήσαμε οι εταίροι από τις 6 χώρες, που ψηφιοποιήθηκαν όπως και όλο το εκπαιδευτικό υλικό, που μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου καθώς και στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

https://yourlife-yourstory.wixsite.com/erasmus
http://moodle.alteravita-cyclades.gr/course/index.php…
Τα παρακάτω λόγια του Αντώνη μετά την βράβευση του, περιγράφουν ίσως καλύτερα, αυτό που έζησε αυτά τα δύο χρόνια μέσα από την συμμετοχή του στο πρόγραμμα!

Είναι μεγάλη μου τιμή, να αναδειχθεί η προσωπική μου ιστορία, ως η καλύτερη Πανευρωπαϊκά για το 2019, μετά από 2 χρόνια δουλειάς και συνεργασίας μου με τον κ. Μίλτο Σακελλαρίου και φυσικά την υπέροχη ομάδα της ΑΝΑΔΡΑΣΗΣ και της ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων.
Για τις ανάγκες του προγράμματος, κάθε Τετάρτη βρισκόμασταν και είχαμε ανταλλαγή ιστοριών και απόψεων. Προσωπικά η συμμετοχή μου σ’ αυτή την ομάδα με βοήθησε να νιώσω μέλος ενός συνόλου! Κάποια άτομα από εμάς επιλέχτηκαν μαζί με μέλη από 6 άλλες χώρες, να συνεργαστούν για κάποιον κοινό σκοπό και να παρουσιάσουμε τις προσωπικές μας ιστορίες!
Ο σκοπός του προγράμματος ήταν, να προβληθούν κάποιες ανθρώπινες ιστορίες ζωής από την κάθε χώρα και να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι μέσα από αυτές!
Η δική μου ιστορία έτυχε να βρίσκεται στην κορυφή με ένα μεγάλο αίσθημα ενσυναίσθησης! Θέλω να πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι ένιωσαν, πως είναι να βρίσκονται στην θέση μου. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει και περισσότερο κόσμο που πιθανόν έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα στην ζωή του!
Η ιστορία μου, έδειξε πως ακόμα και όταν υπάρχει έντονη παρουσία φόβου μπορείς να προχωρήσεις μπροστά! Και αυτό θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας! Στην ζωή σημασία έχει να προχωρείς, να δημιουργείς, όχι επειδή υπάρχει απουσία φόβου, αλλά επειδή εσύ επιλέγεις να συμφιλιωθείς μαζί του και να προχωρήσεις ούτως η άλλως! Πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά αν ήταν εύκολο, δεν θα είχε νόημα να ζεις..
Όλο αυτό το διάστημα, ταξίδεψα σε 3 διαφορετικές χώρες έχοντας στο νου μου ότι πρέπει να γίνω πιο σκληρός, πιο έξυπνος και να μην δυσκολέψω όσο μπορούσα τους συνταξιδιώτες μου, να συνομιλήσω με τόσους ανθρώπους. Μέσα από όλο αυτό το ταξίδι ένιωσα ότι είμαστε από στον ίδιο πλανήτη με τόσα διαφορετικά έθιμα και συνήθειες και όλοι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Από αυτές τις περιπέτειες που έζησα απέκτησα εμπειρίες και παρότι υπήρξαν φοβερές δυσκολίες (που αντιμετώπισα επιτυχώς) τώρα μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πιο έξυπνος και με διάφορους φίλους ανά τον κόσμο!! Επίσης νιώθω και πιο όμορφος!!
Είναι πολύ μεγάλη τιμή να είμαι νικητής πανευρωπαϊκά και ακόμα πιο περήφανος που είμαι Έλληνας!
Σας ευχαριστώ κ. Μίλτο και όλους εσάς από την ομάδα STORYTELIING, για την εμπειρία και τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν για να βοηθήσω τόσο κόσμο! Η έτσι τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω! Βοηθώντας τους άλλους, βοηθώ και εμένα!

Μπορείτε να δείτε την ιστορία μου στο ΥOUTUBE από εδώ!
https://youtu.be/Xk_wzuZbdlE στα ελληνικά
https://youtu.be/Pb7O73GQB2o in English

Με εκτίμηση
Αντώνης Στέλλας!!

 

 

Στέφανος Παλαιολόγος                                                             Mίλτος Σακελλαρίου

Πρόεδρος                                                                          MSc Counseling Psychology

ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ                                                           Συντονιστής του Προγράμματος YLYS

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here