Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: “Άστεγο” το Ειδικό Νηπιαγωγείο Σύρου

0

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Σύρου είναι ουσιαστικά άστεγο! Όπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος Δ   ασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου και η Ένωση Γονέων Σύρου το Ειδικό Νηπιαγωγείο στεγάστηκε «προσωρινά» σε ένα τελείως ακατάλληλο και μη λειτουργικό χώρο φέρνοντας σε απόγνωση τους γονείς των μικρών μαθητών του, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος μιας ιδιωτικής προσχολικής αγωγής, προς την οποία τους σπρώχνει με χέρια και με πόδια το κράτος. Ένα κράτος το οποίο τόσο στην κεντρική όσο και στην τοπική  μορφή του, αποσύρεται συστηματικά από τις συνταγματικές του υποχρεώσεις, καταπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Το “τοπικό κράτος” που μπορούσε, μέχρι να πεις κύμινο, να βρει και να διαθέσει 200.000€ για να μετακαλέσει συγκερκριμένη τηλεοπτική περσόνα στην πλατεία Μιαούλη, δεν ενδιαφέρεται για να στεγάσει τα πρώτα σχολικά βήματα των λίγων μικρών μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σύρου, δεν θεωρεί τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες τους ζήτημα προτεραιότητας, εμπαίζει τα παιδιά και τους γονείς τους με προσωρινές λύσεις και ευθεία υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ενώνουμε ως δάσκαλοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας της πρωτοβάθμιας και την ένωση των γονέων για να απαιτήσουμε μόνιμη και λειτουργική στέγη για το Ειδικό Νηπιαγωγείο του νησιού μας, εξοπλισμένη και επανδρωμένη, ικανή να απαντήσει στις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών του.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο      
Ο Πρόεδρος

 Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο Γενικός Γραμματέας

 Κώστας Ραμπαλάκος

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here