Τα παιδιά και οι έφηβοι στο επίκεντρο του Animasyros 12!

Ταινίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά αλλά και φτιαγμένες από παιδιά, ταινίες με σπουδαία μηνύματα για την κοινωνία και το περιβάλλον, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πρωτότυπες δράσεις προσκαλούν τους μικρούς επισκέπτες στο πιο «πράσινο» Animasyros που έγινε ποτέ!

0

Τα παιδιά και οι έφηβοι στο επίκεντρο του Animasyros 12!

Ταινίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά αλλά και φτιαγμένες από παιδιά, ταινίες με σπουδαία μηνύματα για την κοινωνία και το περιβάλλον, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πρωτότυπες δράσεις προσκαλούν τους μικρούς επισκέπτες στο πιο
«πράσινο»
Animasyros που έγινε ποτέ!

Από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros επιστρέφει για 12η χρονιά στο νησί της Σύρου για να παρουσιάσει τη νέα «σοδειά» του animation, τόσο μέσα από έργα καταξιωμένων δημιουργών όσο και ανερχόμενων animator. Με κεντρική θεματική το «Animagreen», έννοιες όπως η οικολογία, η αειφορία, η βιωσιμότητα και ο σεβασμός διαπνέουν συνολικά το φετινό Φεστιβάλ, φέρνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ειδικά επιλεγμένο για τα παιδιά, στη μεγαλύτερη γιορτή animation της χώρας!

Το «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ καταφτάνει στο θέατρο Απόλλων

Πέμπτη 19/09 | 20.00 | Επίσημη έναρξη Animasyros 12

Παρασκευή 20/09 | 11.00 | Πρωινή παιδική παράσταση – είσοδος ελεύθερη

Tο μουσικό παραμύθι της κορυφαίας Λένας Πλάτωνος «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο κοινό τον Οκτώβριο του 2018 σε μία σειρά sold out παραστάσεων στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) σε συνεργασία με το Animasyros, ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Σύρo, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο θέατρο Απόλλων, σφραγίζοντας την επίσημη έναρξη της 12ης διοργάνωσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Πετσατώδη ενώ το animation έχει αναλάβει η πολυτάλαντη Ειρήνη Βιανέλλη.

Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 11.00, στο θέατρο Απόλλων, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή αυτή παραγωγή, που αποτελεί μία ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης. Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και αποτελεί μια παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, η οποία στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Είσοδος Ελεύθερη – Κρατήσεις θέσεων (σχολεία, οικογένειες, σύλλογοι, κ.ά.): education@animasyros.gr | 6986829470

Ταινίες κινουμένων σχεδίων με σπουδαία μηνύματα για τα παιδιά

Σε κάθε διοργάνωσή του, το Animasyros θέτει στο επίκεντρο τα παιδιά, επιχειρώντας να «εκπαιδεύσει» τις νέες γενιές στην τέχνη του animation. Έτσι, για ακόμη μια χρονιά, το Φεστιβάλ εντάσσει στο Διαγωνιστικό Τμήμα για το Βραβείο Κοινού παιδικές ταινίες μεγάλου μήκους, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα «Ικμπάλ, μια Ιστορία ενός Ατρόμητου Παιδιού», μια υπέροχη ταινία για τα δικαιώματα των παιδιών που αφηγείται τη γενναία ιστορία του μικρού Ικμπάλ που, προσπαθώντας να βρει χρήματα για τη θεραπεία του άρρωστου αδερφού του, καταλήγει σκλάβος, οδηγώντας τελικά τα υπόλοιπα παιδιά σε εξέγερση. Ακόμα μια απίθανη ταινία που διεκδικεί το βραβείο κοινού είναι το «Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα», μια συναρπαστική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον ιδιοφυή πιτσιρικά Λεονάρντο Ντα Βίντσι που σχεδιάζει μηχανές, αναζητά θησαυρούς και ναυάγια σε βυθούς, τα βάζει με πειρατές, κι όλα με σκοπό την αγάπη! Εκτός διαγωνιστικού τώρα, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλου μήκους ταινία για παιδιά και εφήβους «Το Βιβλίο της Λίλας», μια περιπέτεια σε κόσμους μαγικούς, με μόνο «όπλο» τη δύναμη της φαντασίας και την αληθινή αξία της φιλίας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα K.ID.S εμπλουτίζεται με 20 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που θα προβληθούν σε τρία μέρη, ενώ οι παιδικές ταινίες έχουν την τιμητική τους και στο διαγωνιστικό τμήμα «Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες» που συμπεριλαμβάνει μικρού μήκους δημιουργίες με καθολικά μηνύματα και αξίες, όπως η φιλία, η ισότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν τη μικρή σκυλίτσα «Πιπ» που ονειρεύεται να αποφοιτήσει με άριστα από μια διάσημη σχολή για σκύλους – οδηγούς τυφλών, καθώς και τον χαριτωμένο λυκάκο στην ταινία «Ο Μικρός Γκρι Λύκος, Καλοκαιρινό Πάρτι» που έχει γενέθλια και ούτε φαντάζεται τι έκπληξη του σκαρώνουν οι φίλοι του. Ακόμη, «O Κύριος Αδιάφορος» θα διδάξει τους μικρούς και θα υπενθυμίσει στους μεγάλους τη σημασία τού να βοηθάς τον συνάνθρωπο.

Films by Kids: Γνωρίστε τους animators του αύριο

Και φέτος, τα παιδιά δεν θα έχουν μόνο τον ρόλο του θεατή στο Animasyros 12, αλλά και εκείνον του δημιουργού, καθώς στην ενότητα Animagreen 19 μαθητές από το Βέλγιο αναλαμβάνουν τον ρόλο του σκηνοθέτη, ενώ και η ενότητα Kids Playlist θα παρουσιάσει 22 ταινίες μικρού μήκους, φτιαγμένες από μαθητές σχολείων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπως το «Όλα τα Παιδιά Είναι Ίσα» που δημιούργησαν μαθητές της Ινδίας και το «Ένα Σύγχρονο Ταξίδι στο Παρελθόν» που έφτιαξαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς με τις γνώσεις που αποκόμισαν από τα εργαστήρια που πραγματοποίησε το Animasyros στη διάρκεια της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Animasyros 12 ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοργάνωση σε συμμετοχές από νέους κάτω των 18 ετών που θέλησαν να καταθέσουν τη δική τους δημιουργία, ανοίγοντας τον δρόμο για τους animator τους μέλλοντος.