“Μπορεί να φύγατε, όμως δεν σας ξέχασα”

0

“Μπορεί να φύγατε, όμως δεν σας ξέχασα”

Αγαπητή κ. Μυρσίνη, πέρασαν σαράντα μέρες από τότε που φύγατε, όπως πέρασαν και τα 43 χρόνια που ήμαστε μαζί στο Λύκειο Ελληνίδων.

Κανένας δεν θα ξεχάσει τι προσφέρατε στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου όλα αυτά τα χρόνια. Η αγάπη σας, η υπευθυνότητά σας, η συνέπεια για αυτό που κάνατε ήταν πάνω από τον εαυτό σας. Μπορεί ορισμένες φορές να είχαμε κάποιες διαφωνίες, τις συζητούσαμε και βρίσκαμε την λύση.

Πραγματικά ότι κάνατε το κάνατε αθόρυβα, χωρίς προσωπική προβολή και με μεγάλη ταπεινότητα. Πολλές φορές μας συνοδεύατε στις διάφορες εκδρομές του χορευτικού ιδιαίτερα στην Τήνο στο Ξενοδοχείο Tinos Beach.

Μου είχατε εμπιστοσύνη και με αγαπούσατε πολύ. Σε κάθε ανησυχία σας, σε κάθε προβληματισμό σας, με παίρνατε τηλέφωνο στο σπίτι για να συζητήσουμε τον προβληματισμό σας και να βρούμε μια λύση σε αυτό που σας απασχολούσε για το Λύκειο.

Τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου το τηλέφωνό μου κτυπούσε πολλές φορές για να οργανώσουμε όσο γίνονταν καλύτερα την παρέλαση, το τι θα φορέσει το κάθε παιδί και σε ποια σειρά θα βάλουμε τα παιδιά με τις φορεσιές.

Το ξέρω ότι είχατε στεναχωρηθεί που είχα φύγει από το Λύκειο. Η έννοια σας για το Λύκειο και που φύγατε ήταν μεγάλη. Η ευχαρίστησή σας πάντα ήταν να μιλάτε στα εγγόνια σας για τις εκδηλώσεις, για τις φορεσιές, για τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου και ίσως να τις συνόδευε και λίγο δάκρυ αγάπης για αυτά που προσφέρατε τόσα χρόνια.

Μπορεί να μην βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια, ρωτούσα όμως για σας τον γιο σας τον Σταύρο και την κ. Ματίνα.

Δεν θα ξεχάσω τότε που είχε γίνει η αποκριάτικη χοροεσπερίδα στον Ερμή και έκανα το αποκριάτικο έθιμο του γανωτζή και ερχόμουν και σας φιλούσα και είχατε λυθεί στα γέλια.

Εκεί που είστε κ. Μυρσίνη να ξέρετε ότι ο κόσμος σας αγαπούσε και σας αγαπάει, ακόμη και όσοι σας ξέχασαν και αυτοί σας αγαπούν.

Πάντα θα σας θυμάμαι κ. Μυρσίνη, είστε από τα άτομα που έχετε μείνει στην καρδιά μου γιατί και οι δυο μας είχαμε την ίδια μεγάλη αγάπη για αυτό που κάναμε.

Νίκος Σολάρης

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here