Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε ένα νέο σπίτι

 

Η διαδικασία αγοράς στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, ειδικά για τους πρώτους αγοραστές. Είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε ένα νέο σπίτι εκτός από τα βασικά στοιχεία όπως “πόσο κοστίζει;” και “πόσα υπνοδωμάτια έχει;”. Όμως, όσο περισσότερες ερωτήσεις υποβάλλετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχετε να αντιμετωπίσετε με εκπλήξεις αργότερα.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε κατά την αγορά ενός νέου σπιτιού τρέχουν το φάσμα μεταξύ ερωτήσεων που σας βοηθούν να πάρετε μια καλύτερη αίσθηση για την επένδυση που θα κάνετε και ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν αξίζει να κάνετε αυτή την επένδυση. Για να σας βοηθήσουμε να πλοηγηθείτε σε αυτά, έχουμε συνθέσει έναν σύντομο οδηγό για τις ερωτήσεις που πρέπει να θέσουν όλοι οι αγοραστές σε κάθε σημαντικό στάδιο της διαδικασίας αγοράς.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε

Έτσι, έχετε βρει ένα σπίτι που αγαπάτε, αλλά προτού προγραμματίσετε μια επίδειξη, ρωτήστε τον κτηματομεσίτη σας τις παρακάτω ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο σας.

Πόσο καιρό βρισκόταν το σπίτι στην αγορά; Μπορείτε να καταλάβετε πολλά για ένα ακίνητο μόνο από την ανακάλυψη για το πόσο καιρό είναι διαθέσιμο προς πώληση. Ενώ είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής και σε περιόδους χαμηλής ζήτησης αγοραστών ένα μεγάλο σπίτι μπορεί να καθίσει στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι διαφορετικά, είναι επίσης γενικά η περίπτωση που τα σπίτια που δεν πωλούνται δεν το κάνουν για κάποιο λόγο . Μπορεί να είστε σε θέση να καταλάβετε πολλά σε ένα σπίτι που έχει καθίσει αδρανή για μια στιγμή, αν και γνωρίζετε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν μερικά σημαντικά ζητήματα που προκαλούν τους άλλους να περάσουν από.

Πώς συγκρίνεται με παρόμοια σπίτια στη γειτονιά; Οι συγκρίσεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την εκτίμηση της πραγματικής αγοραίας αξίας ενός σπιτιού. Για να βεβαιωθείτε ότι ένα ακίνητο είναι ακριβές στη τιμή, βοηθάει να πάρετε μια αίσθηση ώστε να μπορείτε να δείτε αν οι πωλητές ζητούν περισσότερο ή λιγότερο από άλλους στην γειτονιά τους.

Ποια είναι η τοποθεσία; Η τοποθεσία έχει σημασία. Ακόμη και στον ίδιο ταχυδρομικό κώδικα μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ μεμονωμένων γειτονιών – και ακόμη και δρόμων. Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία έχει αυτό που ψάχνετε, είτε πρόκειται για εύκολη πρόσβαση σε ορισμένες ανέσεις, για φιλική προς την οικογένεια ατμόσφαιρα, για κοντινή ράμπα εθνικής οδού ή για άλλους σημαντικούς παράγοντες της τοποθεσίας που καθορίζουν εάν θα είστε ευχαριστημένοι από τη διαμονή σας. Όταν ψάχνετε για μεταφορές Αθήνα θα πρέπει μα είστε προσεκτικοί.

Τι έβαλε για τελευταία φορά το σπίτι; Μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι έδωσε ο πωλητής για το σπίτι. Ένα σπίτι με τιμή εγγραφής που είναι σαφώς μεγαλύτερη από ό, τι προηγουμένως υποδηλώνει ότι υπήρξαν μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις ή ότι η γειτονιά έχει βελτιωθεί πραγματικά. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο πωλητής ζητά πάρα πολλά. Εάν υπάρχει μια μεγάλη διακύμανση των τιμών, ο κτηματομεσίτης θα πρέπει να σας εξηγήσει τους λόγους.

Ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε κατά τη διάρκεια εμφάνισης

Μια παράσταση είναι κάτι περισσότερο από μια ευκαιρία να δείτε ένα σπίτι. Ζητήστε από αυτές τις ερωτήσεις να αισθανθείτε καλύτερα για αυτό που κοιτάτε.

Πότε δημιουργήθηκε αυτό το σπίτι; Είναι πάντα μια καλή ιδέα να μάθετε πότε δημιουργήθηκε ένα ακίνητο. Η αγορά ενός παλαιότερου σπιτιού έρχεται με το δικό του μοναδικό σύνολο εκτιμήσεων ότι όλοι οι αγοραστές σπιτιού – και ιδιαίτερα οι πρώτοι αγοραστές στο σπίτι τους – θα πρέπει να γνωρίζουν. Η γνώση της ηλικίας ενός σπιτιού θα σας δώσει μια ιδέα και σε άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του πόσου παλιού είναι τα ηλεκτρικά του και τα συστήματα θέρμανσης / ψύξης.

Έχουν υπάρξει σημαντικές ανακαινίσεις; Υπάρχουν μερικοί λόγοι για να ρωτήσετε για τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο σπίτι. Για αρχάριους, οι βελτιώσεις είναι οδηγοί αξίας – πράγματα όπως προσθήκες, νέες στέγες και ακόμη και νέα παράθυρα θα σας βοηθήσουν να δικαιολογήσετε την επένδυσή σας και να υπολογίσετε την ζητούμενη τιμή. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι είναι μέρος της αρχικής δομής και τι έχει αλλάξει.

Έχουν υπάρξει σημαντικές επισκευές; Πάντα θα θέλετε να μάθετε για οποιεσδήποτε σημαντικές επισκευές που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έπρεπε να γίνουν, αλλά να έχετε κατά νου ότι οι επισκευές δεν είναι πάντα κακό. Οι επισκευές σημαίνουν ότι έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα και ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει να διατηρήσουν την ιδιοκτησία. Αν προχωρήσετε με την αγορά, όμως, ο επιθεωρητής του σπιτιού σας θα ρίξει μια ματιά σε όλες τις επισκευές για να βεβαιωθείτε ότι έγιναν σωστά.

Είναι η ενεργειακή απόδοση στο σπίτι; Οποιεσδήποτε ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει σε ένα σπίτι θα σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. Αυτό περιλαμβάνει ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα και συστήματα θέρμανσης, καθώς και βελτιώσεις όπως οι έξυπνοι οικιακοί θερμοστάτες και οι λαμπτήρες LED. Άλλοι παράγοντες εξοικονόμησης ενέργειας περιλαμβάνουν το εάν το σπίτι είναι μονωμένο τόσο στους τοίχους όσο και στη σοφίτα και αν το τζάκι έχει πόρτες για να εμποδίζει τον αέρα να έρχεται από έξω.

Γιατί πουλάει ο ιδιοκτήτης; Αυτό δεν κάνει απαραίτητα ή θα σπάσει την απόφασή σας να κάνετε μια προσφορά στο σπίτι, αλλά εξακολουθεί να σας συμβουλεύει να μάθετε γιατί ο ιδιοκτήτης έχει βάλει το σπίτι στην αγορά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός ιδιοκτήτη που κινείται προς εργασία ή να μειώσει το μέγεθος και ενός ιδιοκτήτη που κινείται επειδή το σχολικό σύστημα υποφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here