Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

Απεργιακή Γενική Συνέλευση στη Σύρο στις 20 Σεπτεμβρίου - Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

0

Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Απεργιακή Γενική Συνέλευση στη Σύρο, στις 20 Σεπτέμβρη στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γυμνασίων στον Ξηρόκαμπο.

Ούτε βήμα πίσω : Να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις

συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.
Μαζική αντίσταση στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης

Καταδικάζουμε την αντιδραστική πολιτική της ισοπέδωσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η ελληνική εργοδοσία, με το αυθεντικό κόμμα των συμφερόντων της πλέον στην κυβέρνηση, επιχειρεί να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα νεοφιλελεύθερα θέσφατα των διεθνών διευθυντηρίων του κεφαλαίου στα οποία συμμετέχει. Ο στόχος είναι η φίμωση και διάλυση των σωματείων, η ποινικοποίηση των συλλογικών διεκδικήσεων και η τρομοκράτηση των εργαζομένων τάξεων.

Ειδικότερα, κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπής προς το διακηρυγμένο δόγμα «νόμος και τάξη» και καλά εδραιωμένη στον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιτείνει την πολιτική της κρατικής καταστολής, κηρύσσοντας τον πόλεμο ενάντια στις θεμελιώδεις συνδικαλιστικές και πολιτικές κατακτήσεις της εργατικής πλειοψηφίας. Τα κύτταρα της εργατικής δημοκρατίας – τα σωματεία – και το δικαίωμα τους να απεργούν, η αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία εκμετάλλευση και καταπίεση ακόμα και κακοποίηση, η πολιτική πάλη του κόσμου της εργασίας για τη βελτίωση της θέσης και της ζωής του τίθενται εκτός νόμου.

Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τροπολογία που πρόκειται να φέρει άμεσα στη βουλή, επιχειρεί να θεσπίσει το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ στο συνδικαλισμό.

Θεσπίζει την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, με στόχο την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ουσιαστικά των Γ.Σ και τη διάλυση των σωματείων, τα οποία απλώς θα λειτουργούν ως παρατηρητήρια χάριν των εργοδοτών, του κράτους και των ιδιωτών, ως μηχανισμοί φακελώματος, τρομοκράτησης και υποταγής.
Η Κυβέρνηση που καθορίζει τις τύχες ολόκληρου ελληνικού κράτους και είναι εκλεγμένη με το 39,85% του 57,91% δηλαδή με το
23% του εκλογικού σώματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, απαιτεί για να κηρυχθεί μια απεργία το 50% +1 του εκλογικού σώματος των δευτεροβάθμιων ή τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ακόμα χειρότερα απαιτεί αυτό το 50% +1 να προκύψει όχι μέσα από μια ανθρώπινη, συλλογική, δημοκρατική συζήτηση σε μια Γενική Συνέλευση, αλλά μέσα από μια διαδικασία βουβής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεμονωμένων και αλλοτριωμένων ατόμων˙ μια διαδικασία οργανωμένη από το ίδιο το κράτος, της οποίας το αποτέλεσμα όχι μόνο θα πιστοποιεί το ίδιο, αλλά και– για του λόγου το ασφαλές – θα καταγράφει για να είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου εργοδότη που θα ενδιαφερόταν τα μάλα να μάθει ποιος ψήφισε υπέρ και ποιος κατά της απεργίας.

Θεσπίζει επίσης το ΜΗΤΡΩΟ των ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, φέρνοντας στο νου αλήστου μνήμης εποχές εργατικής καταστολής εκ μέρους των ιδεολογικών προγόνων και πολιτικών προκατόχων της ΝΔ, τα πιο σκοτεινά χρόνια της νεότερης πολιτικής ιστορίας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που εξάγνισε τη δεξιά πολιτική, βρήκε τις πολιτικές προϋποθέσεις και τους ταξικούς συσχετισμούς για να σαλπίσει τη γενική επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στην εργασία

Έτσι, στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο της κυριαρχίας του γαλάζιου – ροζ δικομματισμού και στο συνδικαλιστικό τοπίο της κυριαρχίας του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, η ΝΔ αποκαλύπτει το στυγνά αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής της, εφαρμόζοντας τα μέτρα των περικοπών και της αδιοριστίας, εξωθώντας στο εργασιακό περιθώριο τους αναπληρωτές, πολλαπλασιάζοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο, ιδιωτικοποιώντας τα ΑΕΙ και επιβάλλοντας μισθολόγιο φτώχειας, συνδεμένο με τα μέτρα της «Αξιολόγησης»-Πειθάρχησης-Διαβάθμισης –Απόλυσης.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ υπόσχεται εκείνο που στα νεοφιλελεύθερα καλιαρντά λέγεται «ανάπτυξη για όλους» και που απλοελληνιστί μεταφράζεται σε γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων υποδομών που έχουν απομείνει από το Σαμαρά και τον Τσίπρα (ΔΕΗ, Αεροδρόμιο ελληνικού κλπ), σε προκλητικές φοροελαφρύνσεις του βιομηχανικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου, σε κατεδάφιση και των υπολειμμάτων των εργατικών κατακτήσεων (πχ της αιτιολόγησης της απόλυσης), σε ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος… . Νομοθετεί απλώς τις υποδείξεις του think tank της διεθνούς του κεφαλαίου που ακούει στο όνομα ΟΟΣΑ τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επιθυμίες του ΣΕΒ.

  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

  • ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

  • Η ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΆΔΩΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ ΠΟΥ ΚΉΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΚΑΛΕΊ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Ραμπαλάκος

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here