Δυτικές Κυκλάδες: Το “Αδαμάντιος Κοραής” θα πάρει τον δρόμο Σαμοθράκη;

0
Αδαμάντιος Κοραής

Το υπέροχο “Άρτεμις” αναχωρεί από το λιμάνι της Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης για την Αλεξανδρούπολη. Είναι ο πρώτος απόπλους του πλοίου τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019.

Το πλοίο κέρδισε τις εντυπώσεις του επιβατηγού κοινού εξυπηρετώντας με τρόπο υποδειγματικό όλο αυτό το διάστημα τη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Ειδικά οι ντόπιοι Σαμοθρακίτες έχουν να λένε τα καλύτερα για το πλοίο, τον καπετάνιο και το πλήρωμά του. Τέτοιο πλοίο δεν ξανάδε το νησί.
Ο καπετάν-Στέλιος Περιστεράκης έγραψε μια ακόμα όμορφη ιστορία στην καριέρα του.

Αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το πλοίο λογικά ολοκληρώνει το πέρασμά του από το Θρακινό Πέλαγος και επιστρέφει στις Κυκλάδες από τις οποίες τόσο πολύ έλειψε.

Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή το πλοίο αυτό, όπως και φυσικά και το εξαιρετικό “Andros Jet” από τις 14 Αυγούστου έως τις 25 Αυγούστου 2019, ανάλαβαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά όταν η υπομονή των επιβατών της γραμμής είχε προ πολλού στερέψει.

Φυσικά τα κενά που δημιουργήθηκαν στις ενδοκυκλαδικές γραμμές που εξυπηρετούσαν το “Andros Jet” και το “Άρτεμις” ποτέ δεν καλύφθηκαν.Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά δεν υπήρχε κανένα άλλο πλοίο διαθέσιμο μέσα στην τρέλα του Αυγούστου.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για τη Σαμοθράκη.
Ποτέ άλλοτε το πανέμορφο νησί δεν είδε τόσα καράβια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Για το επόμενο διάστημα αναμένεται η επανεμφάνιση στο προσκήνιο του “Andros Jet” της Sea Jets για μία εβδομάδα. Το πλοίο ξαναπαίρνει τη σκυτάλη από το “Άρτεμις”.

Για τη συνέχεια ακούγονται πολλά.
Με δεδομένη την αδυναμία του “Αndros Jet” να μεταφέρει φορτηγά δεν αποκλείεται η εμφάνιση στο Θρακικό Πέλαγος ενός ακόμα πλοίου που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες.
Το πλοίο αυτό ακούγεται πως μπορεί να είναι το “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries.

Ο χειμώνας για να βγει εύκολα θα πρέπει απαραίτητα να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της σύνδεσης με τη Σαμοθράκη.

Αν δεν επανέλθει στα δρομολόγια το “Σαόνησος”, πράγμα που δεν φαντάζει καθόλου πιθανό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τότε τη λύση θα τη δώσει πλοίο Β’ Κατηγορίας με δυνατότητα μεταφοράς φορτηγών.

Η σημερινή σύμβαση με την SAOS FERRIES λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Στο μεταξύ η σύμβαση αυτή έχει ήδη κηρυχτεί έκπτωτη από το αρμόδιο Υπουργείο.

Το Θρακικό Πέλαγος εξελίσσεται σε πέλαγος της αγωνίας.
Αναμένεται η οριστική λύση του προβλήματος.

 

 

theseanation.gr

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here