Φούρναρης στην Ηλεία, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ, για ένα κουλούρι, που όπως υποστηρίζει έδωσε στη μητέρα του, χωρίς να κόψει απόδειξη, 0,80 ευρώ.

Φορολογικοί ελεγκτές από τη Μεσσηνία μετέβησαν στον Πύργο Ηλείας προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων. Μπήκαν σε έναν φούρνο όπου μέσα ήταν μία κυρία η οποία κρατούσε ένα κουλούρι, της ζήτησαν την απόδειξη και αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχε απευθύνθηκαν στον καταστηματάρχη.

Εκείνος τους είπε ότι η κυρία είναι η μητέρα του και πως της χάρισε το κουλούρι για αυτό και δεν έκοψε απόδειξη. Στη συνέχεια του ζήτησαν τη μνήμη της ταμειακής μηχανής για να δουν πόσες αποδείξεις είχε κόψει. Η συνολική αξία των αποδείξεων που είχε κόψει ήταν 70 ευρώ. Οι ελεγκτές έκριναν ότι το ποσό αυτό είναι περιορισμένο και ότι θα έπρεπε να έχει κόψει περισσότερες αποδείξεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι ελεγκτές για το κουλούρι αξίας 0,80 λεπτών του ευρώ που είχε δώσει ο φούρναρης στη μητέρα του, του επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here