Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου: Ένας φύλακας και προστάτης του νησιού (φωτο)

0

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας του νησιού, στο πλαίσιο της πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών, αλλά και την προσφορά εθελοντικής βοήθειας και διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά την ίδρυσή του, όλοι στην Άνδρο γνωρίζουν πως ο συγκεκριμένος Σύλλογος δεν περιορίζεται στους βασικούς καταστατικούς του στόχους, αλλά έχει επιτελέσει τεράστιο έργο στον τομέα της πολιτικής προστασίας και αμέτρητες δράσεις στον ευρύτερο χώρο του περιβάλλοντος.

Δικαίως χαρακτηρίζεται ως μία εκ των κορυφαίων εθελοντικών ομάδων στο πανελλήνιο που διακρίνεται για τη μαχητικότητα, την ενεργητικότητα και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, ενώ πολλοί τον παρομοιάζουν με έναν μικρό στρατό ο οποίος έχει τεθεί στην υπηρεσία του νησιού.

Αποτελείται από δεκάδες εθελοντές εκπαιδευμένους, πιστοποιημένους και έτοιμους να αναλάβουν δράση ανά πάσα στιγμή, ενώ στη δύναμή της ανήκουν πυροσβεστικά, υδροφόρες και άλλα οχήματα, πλήρως επανδρωμένα και κατάλληλα εξοπλισμένα ώστε να συνδράμουν με αποτελεσματικότητα στις περιπτώσεις που χρειαστεί.

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροσβεστών αποτελεί τον βασικό συνεργάτη – σύμμαχο του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του συνόλου του κρατικού μηχανισμού του νησιού.

Οι δράσεις της επικεντρώνονται σε τομείς όπως: πυρόσβεση σε όλα τα περιστατικά, πυροπροστασία μέσω δράσεων πρόληψης, διενέργεια βαρδιών και περιπολιών κατά την αντιπυρική περίοδο, συμβολή στο πλύσιμο κεντρικών δρόμων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, προστασία πρασίνου-κλαδονομές, αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, υδροληψίες και μεταφορά νερού, καθαρισμός ρεμάτων, διοργάνωση ημερίδων – εκδηλώσεων για το περιβάλλον, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε σχολεία κ.α.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου για το τεράστιο έργο και την προσφορά τους. Η εμπειρία, η μαχητικότητα και η αγάπη τους για την Άνδρο και το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν εγγύηση για την προστασία του νησιού, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here