Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κοινότητα Βάρης με νέο πρόεδρο το Νίκο Βαρθαλίτη και μέλη τους: Σοφία Μακρυωνίτου, Γιώργο Φρέρη, Φραγκίσκο Σαργολόγο, Ιωσήφ Ρούσσο, Θεόδωρο Τσέκενη και Δήμητρα Κομνηνού.

Μετά από πρόταση του προέδρου, το Κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει νέα χάραξη της χερσαίας ζώνης λιμένα Βάρης, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας χαραγμένης στο Αχλάδι, ώστε ο όρμος της Βάρης να διέπεται εξ ολοκλήρου από το ίδιο καθεστώς και να είναι πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κάτι αντίστοιχο πρότεινε στην πρώτη της συνεδρίαση η Κοινότητα Γαλησσά, αφού είναι ξεκάθαρο, ότι οι χερσαίες ζώνες λιμένων του νησιού, οι οποίες ανήκουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, είναι περισσότερο αξιοποιημένες και διέπονται από ευνοϊκότερο καθεστώς.

Εξάλλου, στην ίδια συνεδρίαση της Κοινότητας Βάρης κατατέθηκαν οι προτάσεις έργων και παρεμβάσεων ενόψει του Τεχνικού Προγράμματος 2020 του Δήμου, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις υφιστάμενων δρόμων της περιοχής.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here