“Θρίαμβος του Τηνιακού λαού και του Δήμου Τήνου”

0

Αίσθημα δικαίωσης διακατέχει τη διοίκηση του Δήμου Τήνου μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, με την οποία αναγνωρίζεται ο διττός χαρακτήρας του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου ως ευαγές ίδρυμα με εκκλησιαστικό χαρακτήρα και η συνταγματικότητα του νόμου του 2018 με την οποία επαναφέρεται το ΠΙΙΕΤ στην κανονικότητα, χωρίς να θίγεται η θρησκευτική ελευθερία.

Με την απόφαση του ΣτΕ αναγνωρίζεται ακόμη το έννομο συμφέρον του Δήμου Τήνου σε θέματα του Ιδρύματος, η δυνατότητα του ελληνικού κράτους να νομοθετεί για ζητήματα του Ιδρύματος, καθώς και κατάργηση της διπλής ψήφου του Μητροπολίτη Σύρου.

Ο Δήμος Τήνου μπήκε σε δικαστική διαμάχη με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και την Εκκλησία της Ελλάδος, οι οποίες προσέφυγαν στο ΣτΕ, διεκδικώντας την επαναφορά του ΠΙΙΕΤ στο παλιό καθεστώς με βάση το οποίο, η εκκλησία ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Ιδρύματος.

Η απόφαση του ΣτΕ, έφερε δυσαρέσκεια στους κόλπους της Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης και πολλά χαμόγελα στον Δήμο Τήνου, ο οποίος υποστηρίζει πως οι θέσεις τους απηχούν στη βούληση και στην επιθυμία του τηνιακού λαού.

Μέχρι και αναμνηστική φωτογραφία έξω από το κτίριο του ΣτΕ έβγαλαν ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, με τους συνεργάτες του αμέσως μετά το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, δείχνοντας την έκδηλη ικανοποίησή τους από την έκβαση της υπόθεσης.

Μάλιστα, ο κ. Σιώτος έγραψε σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό: «Θρίαμβος του Τηνιακου Λαού και του Δήμου Τήνου. Πλήρης δικαίωση από το ΣτΕ».

Με τη σειρά της, η νέα έπαρχος Τήνου, Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου έγραψε σε προσωπική ανάρτηση: “Η ιστορία δείχνει ότι όταν ένας λαός ενώνεται για έναν καλό αγώνα, οι επιμέρους μάχες είναι νικηφόρες. 

Καλωσορίζω την θετική για το Δήμο μας απόφαση του Σ.Τ.Ε., σχετικά με την υπόθεση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Η σκέψη μου πάει και στη δικαίωση του αγώνα του αειμνήστου Δημάρχου μας Σίμου Ορφανού.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here