ενδοκυκλαδικά, Μύκονος, Άνδρος, δρομολόγια

Φυσιολογική εξέλιξη αποτελεί η επιστολή διαμαρτυρίας των δημάρχων Μήλου, Σίφνου, Σερίφου και Κιμώλου προς τον υπουργό Ναυτιλίας, με αντικείμενο την αποδρομολόγηση του Άρτεμις από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, φαινομενο το οποίο έχει προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των νησιών του νομού.

Προς

-Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

-Γραφείο Υπουργού κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

-Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

-Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών

. Κοινοποίηση

 • Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
  κυρία Χριστιάννα Καλογήρου
 • Βουλευτές Νομού Κυκλάδων
  -κ. Ιωάννη Βρούτση
  -κυρία Αικατερίνη Μονογυιού
  -κ. Φίλιππο Φόρτωμα
  -κ. Νικόλαο Συρμαλένιο
 • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη 
 • Έπαρχο Π.Ε. Μήλου
  κυρία Ελισάβετ  Χωριανοπούλου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στις 26.08.2019, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ενημέρωση και κάποιος προγραμματισμός, αποδρομολογήθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά από την επιδοτούμενη ενδοκυκλαδική γραμμή το οχηματαγωγό – επιβατηγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ», προκειμένου να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν στη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.

Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη άμεσης εξυπηρέτησης της συγκεκριμένης γραμμής, χωρίς ωστόσο να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον αποκλεισμό των δικών μας νησιών. Στην έντονη αγανάκτηση των συμπατριωτών μας και των φορέων και στις ήδη εκπεφρασμένες διαμαρτυρίες των θεσμικών οργάνων προσθέτουμε και τη δική μας έντονη διαμαρτυρία, αφού μέχρι σήμερα τα σοβαρότατα προβλήματα που προκύπτουν με την αποδρομολόγηση του οχηματαγωγού – επιβατηγού πλοίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» δεν έχουν επιλυθεί.

Ήδη, από την πρώτη στιγμή έχουν επισημανθεί με ιδιαίτερη έμφαση οι σοβαρές αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης. Η αποκοπή των Δυτικών Κυκλάδων κυρίως από την πρωτεύουσα του Νομού και το νησί της Πάρου, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών μας, οικονομική ζημία στους επαγγελματίες και μεγάλα προβλήματα στις προγραμματισμένες μετακινήσεις των επισκεπτών μας ή ακόμα και ακύρωσή τους. Θέλουμε ακόμα να σας τονίσουμε ότι οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται για την κάλυψη των μετακινήσεων είναι τουλάχιστον ανεδαφικές, γιατί αφενός το κόστος μετακίνησης δεκαπλασιάζεται και αφετέρου δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων και εμπορευμάτων.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δημιουργούνται τεράστιες δυσκολίες στη διοργάνωση του 13ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», σε μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές δράσεις με ευρωπαϊκή αναγνώριση, που φέτος εντάσσεται στο πλαίσιο: «Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». Δυστυχώς, ήδη έχουν υπάρξει ακυρώσεις συμμετοχών από κυκλαδίτικες αντιπροσωπείες, επειδή αδυνατούν να μετακινηθούν.

Εκτιμώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος, παρακαλούμε όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές που έχουν υποστεί ως σήμερα τα νησιά μας.

 Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ  Μικέλης

 Η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Εμμ. Ναδάλη

Ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης

Ο Δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης  

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here