Κατά τη λαμπερή τελετή των εγκαινίων του Βαμβακάρειου Γυμνάσιου Σύρου, συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Βασίλη Βαμβακάρη, γιου του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη.

Το πρώτο που αξίζει να αναφερθεί, είναι η εκφρασμένη πρόθεση της οικογένειας Βαμβακάρη να συμβάλει καθοριστικά, ώστε να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία μονάδας Λυκείου των Σχολών Δελασάλ στην Σύρο τα επόμενα χρόνια. Ήταν μια υπόσχεση του Βασίλη Βαμβακάρη η οποία ενθουσίασε όλους τους παραβρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν.

Ο κ. Βαμβακάρης δήλωσε προς τους υπεύθυνους των Σχολών Δελασάλ ότι είναι πρόθυμος να ξεκινήσουν συζητήσεις και διαδικασίες για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας, η οποία θα ολοκληρώσει τον κύκλο εκπαιδευτηρίων των Φρερ στην Σύρο.

Η μεγάλη αγάπη του για τη Σχολή των Φρερ 

Επίσης, ο Βασίλης Βαμβακάρης, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, περίοδο κατά την οποία, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της οικογένειάς του, η οποία ζούσε φτωχικά τον Πειραιά, οι υπεύθυνοι των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ δέχθηκαν τον ίδιο και τα αδέρφια του στο σχολείο κι ας μην είχαν χρήματα να πληρώσουν τα δίδακτρα. Η πράξη αυτή είναι και ο βασικός λόγος που έχει ωθήσει τον Βασίλη Βαμβακάρη σε σημαντικές χορηγίες για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Φρερ στην Σύρο.

Το παράπονό του για το μεγάλο Μάρκο

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πατέρα του, Μάρκο, τον πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού και μεγάλο συνθέτη του παρελθόντος. Ο Βασίλης Βαμβακάρης, ακόμη και σήμερα, πιστεύει πως το όνομα και η τεράστια προσφορά του Μάρκου στο μουσικό και πολιτιστικό στερέωμα της χώρας, δεν έχει αναγνωρισθεί στο επιθυμητό βαθμό από την Σύρο.

Και δεν έκρυψε το παράπονό του διότι, ο Μάρκος Βαμβακάρης εξακολουθεί να αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα με παγκόσμια αναγνώριση, αλλά η Σύρος, ούτε έχει αξιοποιήσει το όνομά του, ούτε του έχει αποδώσει τις αρμόζουσες τιμές.

loading...

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here