Η επίσημη τελετή των εγκαινίων του «Βαμβακάρειου Γυμνάσιου» Σύρου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της νέας σχολικής μονάδας. Το πρώτο ιδιωτικό Γυμνάσιο της Σύρου, αποτελεί συνέχεια του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» και διευρύνει τον εκπαιδευτικό κύκλο των σχολείων Δελασάλ (σχολεία Φρερ) της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν στην Σύρο.

Πλήθος επισήμων, εκπροσώπων τοπικών φορέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων η οποία έγινε από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου κ. Πέτρο Στεφάνου, ενώ μεταξύ των άλλων, το παρών έδωσαν η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα, οι βουλευτές Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας και Νίκος Συρμαλένιος, ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και της Καθολικής Επισκοπής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, ο δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο σύμβουλος οργάνωσης εκπαιδευτικών δομών, Διονύσης Μεσσάρης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος», καθώς και ο μέγας χορηγός της νέας εκπαιδευτικής μονάδας, Βασίλης Βαμβακάρης, ο οποίος άναψε τη φλόγα για τη δημιουργία μονάδας Λυκείου των Δελασάλ. 

Τα έργα για την ανέγερση του νέου σχολείου ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2018 και ολοκληρώθηκαν πριν από μερικούς μήνες. Το «Βαμβακάρειο Γυμνάσιο», το όνομα του οποίου είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Μάρκο Βαμβακάρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφές μαθητών ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες.

Κατά γενική ομολογία, το «Βαμβακάρειο Γυμνάσιο» αποτελεί κόσμημα εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής δραστηριότητας και στόχος του είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σύρου, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της σχολικής χρονιάς.

loading...

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here