Εντοπίστηκε ακυβέρνητο σκάφος στη Γυάρο – Δύο άτομα περισυνέλεξε το Hellenic Highspeed

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού σώματος προς παροχή βοηθείας σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος βορειοδυτικά της Γυάρου.

Το συντονισμό έχει αναλάβει προσωπικά ο αρχηγός του Λιμενικού σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ Ράπτης Σταμάτιο, οποίος επιβαίνει σε πτητικό μέσο (Ελικόπτερο) του Λιμενικού σώματος και υπερίπταται του ακυβέρνητου  σκάφους παρέχοντας συνδρομή και οδηγίες.

Παράλληλα το ενιαίο κέντρο συντονισμού Έρευνας και διάσωσης  (EKΣEΔ) του YNANΠ έχει αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες.

Τα δύο άτομα νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το Λιμεναρχείο στην Κέα, είχαν ζητήσει βοήθεια.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή προσέτρεξαν το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου, Π.Λ.Σ 603, ενώ η λιμενική αρχή Σύρου στην οποία στην δικαιοδοσία της ανήκει το νησί της Γυάρου ενεργοποίησε το τοπικό σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για περιστατικά ‘Έρευνας και διάσωσης.

Στο πλαίσια του οποίου εδόθη εντολή και στο ρυμουλκό ΛΕΩΝ Ι να σπεύσει άμεσα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, οι δύο επιβαίνοντες  είναι καλά στην υγεία τους, εγκατέλειψαν το ακυβέρνητο σκάφος τους και μετεπιβιβάστηκαν σε διερχόμενο ακτοπλοϊκό ταχύπλοο πλοίο (Hellenic Highspeed με 456 επιβάτες) προκειμένου να μεταφερθούν στην Ραφήνα.

Το ακυβέρνητο σκάφος πρόκειται να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ερμούπολης.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here