Λαμπρός εορτασμός στο νησί της Τήνου για την γιορτή της Μεταστάσεως (ΦΩΤΟ)

0
Χιλιάδες πιστοί έχουν κατακλύσει το ιερό νησί της Τήνου για την εορτή του Δεκαπενταυγούστου. Απόψε τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
Ενωρίτερον τελέσθηκε κατά τα ειωθότα Τρισάγιον και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο της “ΕΛΛΗΣ” από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, από τον Δήμαρχο Τήνου, από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος και από τον Αρχηγό του Στόλου.
  1. Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού συνευχήθησαν μαζί με τις εκατοντάδες των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό της Παναγίας οι Βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φόρτωμας, Κατερίνα Μονογυιού, ο Βουλευτής Χίου κ. Μιχαηλίδης ο οποίος εκπροσωπεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Έπαρχος Τήνου κ. Γιαγιάς, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Οικονόμου, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Π.Ν., ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανακουσάκης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Κυκλάδων Αντιπύραρχος Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πολιτευτές των Κυκλάδων, Προϊστάμενοι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας στην Περιφέρεια και στο Νομό Κυκλάδων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις Θεομητορικές Εικόνες που εορτάζουν στα δώδεκα νησιά της Μητροπόλεως αλλά, όπως είπε, και όχι μόνο, σε όλη την Ελλάδα στις οποίες ο λαός τους έχει δώσει προσωνύμια και κοσμητικά επίθετα προκειμένου να απαθανατίσει ένα θαύμα ή να καταγράψει ιστορικά ένα γεγονός.
Κάλεσε τους πιστούς να “κρυφτούν” στην αγκαλιά της Παναγίας όπως ο κάθε άνθρωπος “κρύβεται” στην αγκαλιά της μητέρας του για να βρει εκεί δύναμη και είπε ότι το Ιερό Ίδρυμα από τον Ιανουάριο του 1823 όπου θαυμαστώς ευρέθη η αγία Εικόνα μέχρι σήμερα συνεχίζει την παρακαταθήκη που παρέλαβε της λειτουργικής, κηρυκτικής, κυρίως όμως μεγάλης φιλανθρωπικής δράσεως στην Τήνο, στις Κυκλάδες, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ανακουφίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους από προβλήματα και δυσκολίες και ιδιαίτερα σπουδαστές και φοιτητές και όπως είπε απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα “το φιλότιμο που ανάβετε το κεράκι σας ανταποδίδεται στην Κοινωνία σε έργα αγάπης και ευποιίας”.
Τέλος, επειδή δια της Δημόσιας Τηλεοράσεως οι απόδημοι Έλληνες παρηκολούθουν τον Εσπερινό έδωκε ακοίμητη λαμπάδα στον Αρχιερατικό Επίτροπο ο οποίος την άναψε μπροστά στην αγία Εικόνα και όπως είπε “την ανάβουμε για όλους τους συνέλληνες αποδήμους όπου και αν βρίσκονται αλλά και για τους ασθενείς συνανθρώπους μας και μοναχικούς που δεν μπορούν να βρίσκονται απόψε εδώ και ευχόμαστε η φλόγα της να σκορπίζει στη ζωή μας ελπίδα και δύναμη και αισιοδοξία.
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here