Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αμοργού (ΦΩΤΟ)

Ανταπόκριση: Μάνος Χρυσός

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στη Χώρα Αμοργού και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού μεγάρου (η οποία αποδείχθηκε πολύ μικρή μιας και κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου), η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου κ. Λευτέρη Καραΐσκου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Κοινοτήτων και των Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Αμοργού.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, αρχιμανδρίτη Σπυρίδων (Δεναξά), ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τους εφημέριους του νησιού. Υπογραμμίζεται πως με πολιτικό όρκο δεσμεύθηκε να τηρήσει τα καθήκοντά της η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κα. Ελευθερία Ψυχογιού.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, χαιρετισμούς απηύθυναν, ο απερχόμενος Δήμαρχος, Νικόλαος Φωστιέρης (ο οποίος αποποιήθηκε την εκλογή του και την θέση του στο Δημοτικό συμβούλιο κατέλαβε η κα. Ειρήνη Γιαννακοπούλου) και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Παναμοργιαννή συνεργασιά” κ. Θεόδωρος Σπανός.

Ο Δήμαρχος κ. Καραΐσκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμα και στους κύριους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει πίστωση χρόνου και ότι κάθε λέξη στο πρόγραμμα της παράταξής του είναι υλοποιήσιμη.

Αναλυτικά στην ομιλία του ανάφερε τα εξής:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη. Ο λαός της Αμοργού, από την πρώτη Κυριακή και με ισχυρό ποσοστό, τίμησε το συνδυασμό «Αμοργός, Συμμετοχή και Δημιουργία», επιβράβευσε το πρόγραμμα και την προοπτική, μιας ομάδας στην πλειοψηφία νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση ανθρώπων και μας έδωσε το δικαίωμα, την ευκαιρία αλλά πάνω από όλα τη Δύναμη να βάλουμε μπροστά τις μηχανές της Δημιουργίας για να πράξουμε όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας.

Χτυπήσαμε την πόρτα σας, σας μιλήσαμε, μας ακούσατε και μας κρίνατε στην κάλπη. Στεκόμαστε τώρα μπροστά σας, σας κοιτάμε στα μάτια και σας λέμε με καθάρια φωνή πως δεν θα σας απογοητεύσουμε. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας. Με γνώση, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα και συνέπεια, τα λόγια, οι δεσμεύσεις, το όραμα θα γίνουν ΠΡΑΞΗ.

Η βελτίωση της καθημερινότητας μας, η υγεία, η ασφάλεια, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους του νησιού μας και εν γένει η οικονομική πρόοδος και η ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από ποιοτικούς και βιωματικούς σχεδιασμούς που δεν αλλοιώνουν αλλά αντίθετα διαφυλάττουν και αναδεικνύουν την αυθεντικότητα του νησιού μας.

Αυτά αποτελούν το στοίχημα για το καλύτερο αύριο. Αποτελούν τους τομείς που θα δώσουμε τη μάχη να σταθούμε συνεπείς σε όσα δεσμευτήκαμε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν θέλουμε να μας δώσετε χρόνο προσαρμογής και ανοχής. Κάθε λέξη στο πρόγραμμα μας είναι υλοποιήσιμη. Δεν είπαμε ούτε μια κουβέντα που δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη.

Στόχος μας να ασκήσουμε διοίκηση στηριζόμενοι στους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του συνδυασμού μας. Τη συμμετοχή και τη δημιουργία. Σας καλώ να γίνεται ο πιο αυστηρός κριτής της διοίκησης. Μέσα από το συμβόλαιο που υπογράψαμε μαζί, το Πρόγραμμα μας, να μην σταματήσετε να μας ελέγχετε, να διεκδικείτε, να συμμετέχετε.

Κυρίες και κύριοι, η Αμοργός κινείται σε στέρεες βάσεις. Όλες οι διοικήσεις άφησαν έργο. Το αναγνωρίζουμε και το σεβόμαστε. Δεν είμαστε μηδενιστές. Ως “καλοί μαθητές” όπως μας αποκαλούν έχουμε μάθει να ακούμε, να αξιολογούμε, να κρίνουμε αλλά και να τιμούμε τους δασκάλους μας με το έργο μας.

Δεν είμαστε απλά συνεχιστές αλλά και δημιουργοί. Είμαστε Εκείνοι που θα ανοίξουμε ένα νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την Αμοργό κάνοντας πράξη την λαϊκή επιταγή για αλλαγή νοοτροπίας, για ανανέωση προσώπων και ιδεών. Η δική σας πρωτοφανής παρουσία σήμερα εδώ υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει αυτήν την απαίτηση και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε. -Τελειώνοντας επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά.

Η απόφαση να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου δεν πάρθηκε εύκολα. Και ο δρόμος προς την νίκη είχε δυσκολίες. Και σε αυτή την πορεία είχα πολύτιμο συμπαραστάτη την σύζυγο μου, πηγή δύναμης τα παιδιά μου και φωτοδότη την παρουσία και την μνήμη των γονιών μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω!

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ οφείλω και στους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα, στο όραμα μου και μαζί διαμορφώσαμε το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του νησιού μας. Στους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της νίκης και στους συνεργάτες μου. ΜΑΖΙ φτάσαμε έως εδώ, και ΜΑΖΙ, εκλεγμένοι και μη θα κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε.

Να ευχηθώ υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις. Με πολιτισμό και δημιουργικότητα, γιατί μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Μας ενώνει η Αμοργός. Μας ενώνει το κοινό καλό.

Γιατί κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια να κάνουμε την Αμοργό πρωτοπόρο νησί στο Αιγαίο. Γιατί πρέπει όλοι μαζί να υπερασπιστούμε με σθένος, με γνώση, με σχέδιο τα συμφέροντα του τόπου μας. Για το νησί και τους ανθρώπους της, για την Αμοργό που αξίζουμε”.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here