Νέα σελίδα στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης – Ορκίστηκε δήμαρχος ο Νίκος Λειβαδάρας

0

Ορκίστηκε σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς επίσης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, του Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππου Φόρτωμα, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, καθώς επίσης και εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του τόπου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς και των Κοινοτικών Συμβούλων.

Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ.κ. Δωροθέου Β’ παρουσία και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου και υπογραφή των πρακτικών της ορκωμοσίας.

Πριν την υπογραφή των πρακτικών της ορκωμοσίας χαιρετισμό απηύθυναν, οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φόρτωμας, ο Περιφερειάρχης Κυκλάδων και οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος εμφανώς συγκινημένος αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην ορκωμοσία, ζήτησε να μείνουν πίσω οι προσωπικές αντιθέσεις και οξύτητες. Αυτό που προέχει τώρα είναι να τιμήσουμε την εντολή που έδωσε ο λαός της Σύρου. Το πρόγραμμα της παράταξης οφείλουμε να το υλοποιήσουμε, δήλωσε ο Νίκος Λειβαδάρας.

Στη διάρκεια της τελετής ο Δήμαρχος κ. Λειβαδάρας στην ομιλία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι δημότες στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου ενώ επεσήμανε πως ο «όρκος που δώσαμε, είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης».

Επίσης μίλησε για κλίμα ομοψυχίας και συνεργασίας, σηματοδοτώντας  ένα νέο ξεκίνημα, με εντιμότητα, συνεννόηση, συνεργασία και αποτελεσματικό συντονισμό».

Η πλειονότητα των δημοτικών και τοπικών συμβούλων προτίμησαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο, ενώ μόνο ο Νικόλας Καιλής και Παναγιώτης Κουταβάς ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της τελετής ορκωμοσίας ο κ. Νίκος Λειβαδάρας ανακοίνωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή ως ξεκίνημα αυτής της θητείας εξέφρασε την επιθυμία για την αγορά ενός αναβατορίου για άτομα με ειδικές ανάγκες το οποίο θα αποκτηθεί μέσω της χορηγίας που θα κάνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Δείτε ΕΔΩ το νέο σχήμα δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων

 

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here