Την τελευταία του συνέντευξη ως δήμαρχος Σύρου παραχώρησε στο cyclades24, ο Γιώργος Μαραγκός.

Μια συνέντευξη διαφορετική, απολογισμού και αυτοκριτικής, η οποία εκτός από πολιτικό, εμπεριέχει και το ανθρώπινο στοιχείο, ενώ δεν περιορίζεται σε τετριμμένες και συνηθισμένες ερωτο-απαντήσεις, γι αυτό και αξίζει οι αναγνώστες να την διαβάσουν.

Ο Γιώργος Μαραγκός αποτυπώνει τους πολυπαραγοντικούς λόγους της εκλογικής ήττας, είναι πεπεισμένος ότι στις εκλογές επικράτησαν ζητήματα εξωπολιτικής πραγματικότητας όπως η προσωπική ζωή των αιρετών, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και η παραπληροφόρηση συγκεκριμένων ΜΜΕ, αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, μιλά για τις σχέσεις Δήμου – Περιφέρειας και τις αποχωρήσεις στελεχών από την παράταξή του, ενώ εμφανίζεται αποφασισμένος να ανταποκριθεί στο ρόλο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για το καλό και το συμφέρον του νησιού του, χωρίς ωστόσο, να ανοίγει τα χαρτιά του για το πολιτικό του μέλλον.

 

Τρεις μήνες μετά τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, ποιοι πιστεύετε – τελικά – ότι ήταν οι βασικοί παράγοντες οι οποίοι διαμόρφωσαν αυτό το αποτέλεσμα;

”Το αποτέλεσμα των εκλογών, παρ’ ότι αναπάντεχο για τους περισσότερους και για εμάς, εντέλει, μετά από ψύχραιμη ανάλυση και μετά το πέρας τριών περίπου μηνών, νομίζω, μπορεί να εξηγηθεί επαρκώς.

Σίγουρα η ήττα στις εκλογές ήταν πολυπαραγοντική και σε αυτήν συνετέλεσαν πολλοί λόγοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Επειδή και στη ζωή και, κατ΄ επέκταση, στην πολιτική, αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί, τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και τα στελέχη της παράταξής μας, κάναμε λάθη και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο, τα οποία, στο πλαίσιο της αυτοκριτικής, η οποία πρέπει να διακατέχει κάθε πολιτικό όν, τα αντιμετωπίσαμε, τα αξιολογήσαμε και τα ιεραρχήσαμε.

Άλλωστε, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι, ως μια νέα και φρέσκια Δημοτική Αρχή μαζί με την ορμή, την ενέργεια και την αποφασιστικότητα να κάνουμε πράγματα στο νησί, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαμε την απαιτούμενη εμπειρία για να διαχειριστούμε, κατά τον προσήκοντα τρόπο, κάποιες δύσκολες ή ιδιαίτερες καταστάσεις.

Επιδιώξαμε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και όχι αρεστοί κάποιες φορές, «σπάζοντας αυγά» – κατά το κοινώς λεγόμενο – ώστε να γίνουν πράγματα προς όφελος του νησιού μας και αδιαφορώντας συνειδητά για το πολιτικό κόστος αυτών των επιλογών και αποφάσεών μας.

Θελήσαμε να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και κατεστημένα δεκαετιών, προκειμένου να πνεύσει νέος αέρας στο νησί μας και αυτό, ξέρετε, δεν είναι πάντα εύκολο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις παγιωμένες και, σε κάποιες περιπτώσεις, παρωχημένες αντιλήψεις, οι οποίες έρχονται σε κόντρα με τα «πιστεύω» σου.

Οι συγκεκριμένες εκλογές δεν διεξήχθησαν, δυστυχώς, σε ένα περιβάλλον καθαρά πολιτικής αντιπαράθεσης, επί τη βάσει στοιχείων και προγραμμάτων, προτάσεων και επιχειρημάτων, αλλά αντίθετα επικράτησαν ζητήματα, τα οποία είχαν να κάνουν, επί το πλείστον, με την «εξωπολιτική» πραγματικότητα, ζητήματα τα οποία, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, είχαν να κάνουν με την ιδιωτικότητα και την προσωπική ζωή αιρετών προσώπων, με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μερίδας συμπολιτών μας, τη στοχευμένη παραπληροφόρηση και τη λασπολογία, τον ανηλεή πόλεμο εκ μέρους συγκεκριμένων ΜΜΕ, τη φανερή εμπλοκή τοπικών κομματικών μηχανισμών, τις σχέσεις Περιφέρειας – Δήμου κ.λπ.

Οι παραπάνω λόγοι μπορούν να αναλυθούν τεκμηριωμένα, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο, όπως καταλαβαίνετε, να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο μιας ολιγόλογης απάντησης”.

 Γιατί οι δημότες της Σύρου «τιμώρησαν» μια δημοτική αρχή που κατά γενική ομολογία και βάσει στοιχείων υλοποίησε και προγραμμάτισε σημαντικό έργο για το νησί;

”Εν πολλοίς, η απάντηση δόθηκε ακριβώς στο προηγούμενο ερώτημά σας και ήταν λάθος μας, όπως απεδείχθη, να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα κρίνει και θα αξιολογήσει μια Δημοτική Αρχή, κυρίως μόνο με βάση τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα για το νησί.

Από την άλλη, είναι σαφές – για να είμαστε δίκαιοι – ότι υπήρξαν και τομείς ευθύνης του Δήμου, στους οποίους, παρ’ όλο που προσπαθήσαμε, σε κάποιες περιπτώσεις δεν καταφέραμε ίσως να έχουμε την αποτελεσματικότητα που θέλαμε”.

 Γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας υπήρξαν «ψυχρές» σχέσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και κατά πόσο αυτές επηρέασαν τη λειτουργία του Δήμου ή το εκλογικό αποτέλεσμα;

”Σε θεσμικό επίπεδο, και όχι σε προσωπικό, δεν υπάρχουν «ψυχρές» ή «θερμές» σχέσεις. Όπου και όπως χρειάστηκε – και όχι μόνο για την Περιφέρεια – «υψώσαμε φωνή», ώστε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο για το νησί μας. Αυτό μπορεί, κάποιες φορές, να δημιουργεί μια αίσθηση πολιτικής αντιπαλότητας, κάτι που όμως είναι επιβεβλημένο, όταν αγωνίζεσαι για το καλύτερο δυνατό για το νησί και τους δημότες που εκπροσωπείς.

Ειδικότερα για την Περιφέρεια, πρέπει όλοι να αντιληφθούν και να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ιεραρχική εξάρτηση μεταξύ των δύο θεσμών και ο Δήμος της Σύρου όπως και ο κάθε Δήμος δεν μπορεί να λειτουργεί ως «μαγαζάκι της Περιφέρειας».

Αυτό που απαιτείται είναι μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, στο πλαίσιο της συναλληλίας, που πρέπει να διέπει τους θεσμούς και της συμπληρωματικότητας, με βάση το θεσμικό πλαίσιο, τους τομείς ευθύνης και τη λειτουργία τους”.

Υπήρξαν αποχωρήσεις συνεργατών σας μέσα στη θητεία. Κατά πόσο αυτές διατάραξαν τις ισορροπίες και τη λειτουργία της παράταξής σας;

”Κατά την διάρκεια της θητείας, υπήρξαν πράγματι και αποχωρήσεις και διαγραφές στελεχών από την παράταξή μας. Έχω μάθει στη ζωή μου να μην είμαι ισορροπιστής, αλλά αντίθετα να λειτουργώ με ρηξικέλευθο τρόπο. Πρόσωπα τα οποία, στην πορεία της δημοτικής μας θητείας, παρουσίασαν αποκλίνουσες στάσεις και συμπεριφορές, σε σχέση με τα «πιστεύω» και τη φιλοσοφία μας ή λειτούργησαν, κατά την κρίση μας , με τρόπο ζημιογόνο για το νησί μας, «είδαν την πόρτα της εξόδου».

Όταν διαπιστώνεις ότι κάποιο ζωτικό σου όργανο έχει κάποια μη αναστρέψιμη βλάβη, τότε έχει δύο επιλογές: ή να το αντικαταστήσεις, κινδυνεύοντας να ζήσεις ή να πεθάνεις ή να το κρατήσεις, κάνοντας μια συντηρητική αγωγή, ξέροντας όμως ότι θα πεθάνεις, απλά παρατείνοντας για ένα διάστημα την ζωή σου. Εμείς επιλέξαμε το πρώτο και σίγουρα ακόμη και τώρα, ούτε για μια στιγμή δεν μετάνιωσα για αυτές τις επιλογές”.

Τι θα αλλάζατε από τα λάθη που έγιναν σε περίπτωση που είχατε τη δυνατότητα να το κάνετε;

”Πολλά θα ήθελα να αλλάξω, παρ’ όλο που εκ των υστέρων είναι εύκολο να λειτουργείς ως «μετά Χριστόν Προφήτης». Όσον αφορά προσωπικά εμένα τον ίδιο, ίσως το γεγονός ότι επεδίωξα να λειτουργήσω περισσότερο ως manager και λιγότερο ως πολιτικός, δημιούργησε ορισμένες δυσαρέσκειες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον του Δήμου.

Το γεγονός ότι επεδίωξα να δω ένα Οργανισμό, όπως ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, με προσωπικό που ξεπερνά τους 250 εργαζόμενους και σε συνδυασμό με την πολυνομία και τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουμε, αλλά και την αδυναμία που επέδειξαν ορισμένα αιρετά πρόσωπα να ασκήσουν αποτελεσματική διοίκηση στους τομείς ευθύνης τους, ως μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση, δημιούργησε ορισμένες αναταράξεις.

Πολύ δε περισσότερο, όταν μιλάμε για έναν Δήμο του δικού μας μεγέθους με συγκεκριμένη δομή και οργάνωση και όχι για έναν Δήμο κάποιας προηγμένης ευρωπαϊκής χώρας”.

Τι κέρδισε η Σύρος σ’ αυτά τα πέντε χρόνια;

”Αυτό που κέρδισε το νησί μας είναι η αλλαγή νοοτροπίας, εκ μέρους των αιρετών, των υπηρεσιακών στελεχών και των δημοτών, σε σχέση με τον τρόπο αντίληψης και διοίκησης που πρέπει να διέπει έναν σύγχρονο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έναν Δήμο, ο οποίος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού του ρόλου, σχεδιάζει, ωριμάζει και υλοποιεί μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομών. Έναν Δήμο, ο οποίος μπορεί  να προσελκύσει επενδύσεις και να συμβάλει στην μόχλευση ιδιωτικών και δημοσίων κεφαλαίων, λειτουργώντας με τρόπο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα”.

Ποια, κατά την γνώμη σας, είναι τα σημαντικότερα έργα, τα οποία ολοκληρώσατε, υλοποιείτε ή δρομολογήσατε σε αυτή τη δημοτική θητεία;

”Όπως κατ΄ επανάληψιν έχω αναφέρει, σε μια δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική περίοδο για τη χώρα μας, επιδιώξαμε και καταφέραμε να υλοποιήσουμε ή και να δρομολογήσουμε σημαντικά έργα, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών μας, καθώς και στη βελτίωση των τουριστικών υποδομών του νησιού μας, έργα των οποίων ο προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων τα αφήνουμε ως πλούσια παρακαταθήκη για την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Άλλωστε, στη δημόσια διοίκηση υπάρχει η συνέχεια και ελπίζω ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα καταφέρει να τα ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Ενδεικτικά, ορισμένα σημαντικά έργα που μπορώ να σας αναφέρω είναι:

 • Η ανάπλαση της παραλίας της Ερμούπολης, ένα έργο εμβληματικό, το οποίο άλλαξε εντελώς την εικόνα του λιμανιού μας και για το οποίο δεν υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια η τόλμη να υλοποιηθεί.
 • Η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βάρης.
 • Η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης στον Φοίνικα και στην Ποσειδωνία.
 • Η ανάπλαση της πλατείας του Φοίνικα.
 • Η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας, έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να υποστηρίζει την προσαπογείωση μικρών charter και τη σύνδεση της Σύρου με αεροδρόμια γειτονικών χωρών.
 • Η πλήρης ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου.
 • Η κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης στη Βάρη και στο Μέγα Γιαλό, έργο για το οποίο η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει ήδη σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η υπογραφή της.
 • Η πλήρης ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Πευκακίων, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο προπονητήριο, για το οποίο η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει ήδη σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο και το έργο ξεκινάει αμέσως.
 • Η κατασκευή λιμενικών υποδομών στη ΜΕΤΚΑ, η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τον κώδικα ISPS, η εξασφάλιση χρηματοδότησης και δημοπράτηση εντός των επόμενων εβδομάδων του νέου εμπορικού λιμένα στη θέση Καρνάγιο, η νομιμοποίηση της μαρίνας και η έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης.
 • Η δημιουργία Μηχανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων στην Σύρο και Ενθάρρυνσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας.
 • Η δημοπράτηση της μελέτης και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ στη θέση Κοράκι και την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων.
 • Η δημοπράτηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων στο Μάννα και του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, διαγωνισμός ο οποίος βρίσκεται ήδη στις εφημερίδες.
 • Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη βελτίωση της στατικής επάρκειας της Β΄ Κλειστής Αίθουσας στο ΑΚΔΕ, για τη γεωλογική ανάδειξη της Απάνω Μεριάς και την κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου από την Πυροσβεστική μέχρι το Καρνάγιο.
 • Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για ένα μεγάλο έργο τηλεμετρίας που θα συμβάλει στη μείωση των διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης και η ανάθεση των προμελετών για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές Φοίνικα και Ποσειδωνίας.
 • Η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχείου.
 • Η ολοκλήρωση της μελέτης και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την οριστική αποκατάσταση των καθιζήσεων στην περιοχή Βούρλη.
 • Οι εκτεταμένες παρεμβάσεις συντηρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές σχολικές μονάδες του νησιού μας, καθώς και η κατασκευή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Γηπέδου Μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου.
 • Η κατασκευή της Παιδικής Χαράς στα Πευκάκια με την ανάπλαση της Πλατείας, η κατασκευή της Παιδικής Χαράς στον Γαλησσά, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, και η κατασκευή τριών ακόμη Παιδικών Χαρών, η σύμβαση για τις οποίες υπογράφεται εντός του Αυγούστου.

Θα μπορούσαμε να πούμε για πολλά ακόμη έργα, καθώς και για πρωτοβουλίες και δράσεις στον τομέα του Πολιτισμού, όπου – κατά γενική ομολογία – ήταν μια πολύ πλούσια και επιτυχημένη θητεία, με πολλές εκδηλώσεις, διοργανώσεις και φεστιβάλ μεγάλης εμβέλειας,  στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας, στον τομέα του Τουρισμού, όπου, με βάση τα επίσημα στοιχεία στο 4μηνο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, από το 2014 στο 2018, είχαμε μια αύξηση άνω των 50.000 επισκεπτών ανά έτος, στον τομέα του Αθλητισμού με τις πολύ μεγάλες διοργανώσεις κ.λπ.

Νομίζω, αν κάποιος καλόβουλα και καλόπιστα αξιολογήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, σε αυτή τη δημοτική θητεία, θα δώσει σίγουρα θετικό πρόσημο”.

Τι κρατάτε και τι αφήνετε πίσω από την πορεία και την εμπειρία της πενταετούς θητείας; 

”Κρατάω τα θετικά, τις ευχάριστες αναμνήσεις, τις σχέσεις με τους ανθρώπους, τις εμπειρίες που απέκτησα, γιατί η ενασχόληση με τα κοινά είναι ένα «μεγάλο σχολείο». Μόνο αν το βιώσει κανείς, μπορεί να το καταλάβει.

Αφήνω πίσω τις πικρίες, την εξαντλητική πολλές φορές δουλειά με τους συνεργάτες μου, καθώς και τις τύψεις για τον πολύτιμο χρόνο που συχνά στέρησα και στερήθηκα από την οικογένεια, τα παιδιά μου και αγαπημένους μου ανθρώπους”.

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Γιώργο Μαραγκό και την «Σύρο που Αξίζουμε»; 

”Από διαφορετικές θέσεις, αυτή τη φορά, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της παράταξής μας, θα προσπαθήσουμε να φανούμε χρήσιμοι στον τόπο, επιδιώκοντας να ολοκληρωθούν όλα τα προαναφερόμενα έργα, τα οποία, με πολύ κόπο και προσπάθεια, εξασφαλίσαμε για τη Σύρο, με πνεύμα καλόβουλης και καλοπροαίρετης παρουσίας στα πράγματα, ώστε να βοηθήσουμε στο έργο της και την επόμενη Δημοτική Αρχή.  

Άλλωστε, τα έργα αυτά δεν είναι ούτε του Γιώργου Μαραγκού ούτε του Νίκου Λειβαδάρα. Είναι του νησιού μας και οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε με θετικό τρόπο στα πράγματα.

Αν με ρωτάτε προσωπικά για το τι θα κάνω, σε επαγγελματικό επίπεδο, πάλι θα προσπαθήσω να συμβάλω στην ανάπτυξη του τόπου μας, μιας που η εταιρεία στην οποία συμμετέχω έχει ως αντικείμενο την πραγματοποίηση ιδιωτικών αλλά και δημόσιων επενδύσεων. Υπό την έννοια αυτή, εξακολουθώ να δηλών «παρών» στην αναπτυξιακή προσπάθεια την οποία έχει τόσο ανάγκη τόσο η Σύρος όσο και οι Κυκλάδες”.

Ποια η πρόβλεψή σας για την πορεία της νέας δημοτικής αρχής του Νίκου Λειβαδάρα; Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για το νέο σχήμα της; 

«Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο, μιας που δεν έχω καμία αρμοδιότητα, όσον αφορά στα θέματα στελέχωσης και λειτουργίας άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Ομοίως, δεν επιθυμώ αλλά και δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι ελπίζω, για το καλό του νησιού μας, να είναι μια επιτυχημένη Δημοτική Αρχή.

Γιατί αν πετύχει η Δημοτική Αρχή θα πετύχει και το νησί μας τους στόχους του. Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα βοηθήσουμε κι εμείς ως παράταξη”.

Ο «Κλεισθένης» αλλάζει προς το καλύτερο ή βάζει «τρικλοποδιές» στην τοπική αυτοδιοίκηση; 

Ο Κλεισθένης θα έχει και θετικές και αρνητικές επιδράσεις στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Μένει να διαπιστώσουμε στην πράξη κατά πόσο η συνεργασία που επικαλείται θα αποτελέσει κοινό τόπο και κοινό στόχο των παρατάξεων τόσο στον δικό μας όσο και στους υπόλοιπους Δήμους.

Το νέο νομοσχέδιο ενθαρρύνει τις συμπράξεις παρατάξεων. Δεδομένης της ισχνής πλειοψηφίας (14 έναντι 13 μελών) που θα έχει η παράταξη Λειβαδάρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στενότερη συνεργασία τι στάση θα κρατήσετε;  

«Θα είμαστε καλόβουλα υποστηρικτικοί στο έργο και τις πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής Αρχής, όταν αυτές, κατά την κρίση μας, βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ αντίθετα θα είμαστε επικριτικοί, πάντοτε με στοιχεία και επιχειρήματα, όταν διαπιστώνουμε πως οι πολιτικές επιλογές και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής δε λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου”.

Ανεξάρτητα από τον ρόλο που θα έχετε ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το πολιτικό σας μέλλον; 

«Αυτή την περίοδο το μόνο που με απασχολεί είναι να βοηθήσουμε το νησί μας, από τη θέση της αντιπολίτευσης, να κάνει βήματα μπροστά. Υπό την έννοια αυτή και παρά την ανυπόσταστη παραφιλολογία περί αποχώρησής μου από τα πολιτικά πράγματα του Δήμου, η οποία προφανώς και εξυπηρετεί κάποιους, τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και τα στελέχη της παράταξής μας, θα είμαστε πολιτικά ενεργοί, κατά τη διάρκεια αυτής της δημοτικής θητείας.

Όσον αφορά στο πολιτικό μου μέλλον, αυτό είναι κάτι που – σήμερα τουλάχιστον – δε με απασχολεί καθόλου. Είμαι 49 ετών και πιστεύω ότι ένας άνθρωπος μέχρι την ηλικία των 60 ετών, τουλάχιστον μπορεί και πρέπει να είναι ενεργός στα κοινά. Ο χρόνος θα δείξει και προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει να σκεφτώ τίποτα περισσότερο.

Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να παροτρύνω και άλλους συμπολίτες μας από τον χώρο της επιχειρηματικότητας να επιδιώξουν να ασχοληθούν με τα κοινά, προκειμένου να νιώσουν περισσότερο ολοκληρωμένοι πολίτες, παρά το κόστος το οποίο μπορεί να έχει μια τέτοια επιλογή ειδικότερα όσον αφορά στον απαιτούμενο χρόνο ενασχόλησης.

Είναι λάθος, κατά την άποψή μου, η μεγάλη πλειοψηφία όσων αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά να είναι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι, παρ’ ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε χρήσιμοι στην ανάπτυξη του νησιού μας”.

Ποιο μήνυμα στέλνετε στους συριανούς δημότες λίγο πριν εκπνεύσει αυτή η θητεία; 

«Θα ήθελα, κατ’ αρχήν, να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους το 2014 και μας έδωσαν τη δυνατότητα, σε αυτή τη δημοτική θητεία, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο του νησιού μας, καθώς επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους με κάθε τρόπο και από κάθε θέση – τους αιρετούς συνεργάτες μου με τους οποίους κάναμε αυτό το υπέροχο ταξίδι, το υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου και των Νομικών Προσώπων για την καθοριστική συνεισφορά τους σε όλα όσα σας προανέφερα, τους δημότες και επιχειρηματίες του νησιού μας – έβαλαν το λιθαράκι τους, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί όμορφα πράγματα για το νησί μας.

Θα ήθελα, τέλος, να ζητήσω συγγνώμη από όσους μπορεί άθελά μου να έθιξα ή να ζημίωσα, εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων ή επιλογών, επιβεβαιώνοντάς τους ότι, σε όσες περιπτώσεις μπορεί να συνέβη αυτό, σίγουρα δεν είχα κακή πρόθεση.

Το νησί μας είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Πάνω από πρόσωπα, θέσεις ή συμφέροντα και αν αυτό το αντιληφθούμε όλοι, τότε είμαι βέβαιος ότι η Σύρος έχει να προσδοκά σε ακόμη καλύτερες ημέρες”.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here