Σύρος: Μαζικό κύμα αναχώρησης ταξιδιωτών – Το αδιαχώρητο στο λιμάνι – Άψογο το πλάνο του Λιμεναρχείου (φωτο)

0

Το μαζικότερο κύμα αναχώρησης επισκεπτών από την Σύρο με επιστροφή στη βάση τους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου.

Το λιμάνι της Ερμούπολης πήρε «φωτιά», και ειδικότερα τις απογευματινές κατά την αναχώρηση τριών επιβατηγών πλοίων για τον Πειραιά, έγινε το αδιαχώρητο.

Ειδικότερα, αναχώρησαν περισσότεροι από 2500 επιβάτες και 400 οχήματα, αριθμός που ενισχύει την εκτίμηση ότι σε άποψη επισκεψιμότητας, ο φετινός Αύγουστος για την Σύρο είναι ο καλύτερος. Άλλωστε, από σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου νέο κύμα επισκεπτών έφτασε ή πρόκειται να αφιχθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καθώς η τουριστική σαιζόν δείχνει ότι θα παραμείνει σε πολύ καλά επίπεδα έως και το τέλος του μήνα.

Παρά τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αναχωρήσεων τα αντανακλαστικά του Λιμεναρχείου Σύρου αποδείχθηκαν εξαιρετικά. Η Λιμενική Αρχή του νησιού είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το κύμα αναχωρήσεων και κατέστρωσε ένα σχέδιο με στόχο την ασφαλή εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών, το οποίο πήρε άριστα στην εκτέλεσή του.

Άλλωστε, γι αυτό και πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία του λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση και τη συμμετοχή, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου-Ερμούπολης και ναυτικών πρακτόρων του νησιού.

Τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εφαρμόστηκαν άψογα, αφού την Κυριακή το σύνολο της δύναμης του Λιμεναρχείου βρέθηκε στις επάλξεις, με 17 στελέχη του, όπου με την καθοδήγηση του λιμενάρχη, τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος, και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εξυπηρέτησαν τους ταξιδιώτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ειδικότερα, την Κυριακή εφαρμόστηκε εκτάκτως σύστημα περιτροπής μονοδρόμησης των οδών Ακτή Στρατάρχου Παπάγου και Εθνικής Αντιστάσεως, οι οποίες εξυπηρέτησαν κατά τις μεσημβρινές ώρες άφιξης των πλοίων μόνο την είσοδο στο κέντρο της πόλης, με έξοδο από αυτή δια της παραλιακής οδού, οδού Κέας (Αθυμαρίτη) και Σταματίου Πρωίου. Το συγκεκριμένο σύστημα είχε εφαρμοσθεί με επιτυχία και κατά την περίοδο του Πάσχα.

Παράλληλα η Λιμενική Αρχή Σύρου αποφάσισε την ταξιθέτηση-παραμονή, μέρους των αναμενόμενων στο λιμάνι οχημάτων, επί της οδού Ακτή Καταδρομικού Έλλη (Σχολή Εμποροπλοιάρχων) στοχεύοντας στην αποσυμφόρηση του επιβατηγού λιμένα, καθώς η ταυτόχρονη άφιξη τριών πλοίων επέφερε μεγάλο όγκο οχημάτων που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν ταυτόχρονα μέσα στο λιμάνι.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια  στα στελέχη, που είναι υπεύθυνοι επαγγελματίες !!! Όλο αυτό καταλήγει στη δημιουργία θετικής εικόνας από τους επισκέπτες για το νησί μας.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here