Κοσμοπλημμύρα στην Κακαβιά του Φοίνικα με φρέσκο ψάρι και γλέντι μέχρι πρωίας (φωτο)

0

Πραγματική κοσμοπλημμύρα σημειώθηκε στην φετινή παραδοσιακή γιορτή της Κακαβιάς στον Φοίνικα Σύρου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φοίνικα σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση στην Πλατεία του Φοίνικα το βράδυ του Σαββάτου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, μιας και η γιορτή της Κακαβιάς είναι μία από τις γνωστότερες και πιο επιτυχημένες στο νησί εδώ και δεκαετίες.

 

 

Οι εθελοντές της περιοχής είχαν φροντίσει από νωρίς να εξασφαλίσουν άφθονο φρέσκο ψάρι και στη συνέχεια, μετά την κατάλληλη επεξεργασία του, άναψαν φωτιές στα μεγάλα καζάνια και ετοίμασαν τη σούπα η οποία μοιράστηκε στον κόσμο ως κέρασμα μαζί με παξιμάδι και κρασί.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού σχημάτισαν ουρές για να γευθούν τη νοστιμότατη και αχνιστή κακαβιά.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι στην Πλατεία του Φοίνικα με την ορχήστρα του Χρήστου Φιοράντη, ο οποίος διασκέδασε τον κόσμο με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι το ξημέρωμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όλους όσους συνέδραμαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης εξέφρασαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοίνικα, Ρόζα Ξανθάκη, όπως και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα, Γιώργος Περρής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here