Ποιες τροφές ξεχώρισε στην Σύρο η κορυφαία γαστρονομική συγγραφέας, Melissa Clark

0

Η Σύρος ήταν ένας από τους προορισμούς διακοπών της Melissa Clark, πασίγνωστης Αμερικανίδος συγγραφέα τροφίμων και συντάκτριας μαγειρικής.

Από το 2007 συνεργάζεται με τους New York Times, έχοντας γράψει εκατοντάδες συνταγές, άρθρα και κριτικές. Στην καριέρα της έχει γράψει περισσότερα από 40 βιβλία μαγειρικής.

Μάλιστα, το βιβλίο μαγειρικής της Clark με τίτλο: «Το δείπνο: Η αλλαγή του παιχνιδιού», κέρδισε το βραβείο το 2018 από τη Διεθνή Ένωση Εκλεκτών Γαστρονομίας.

Η Melissa Clark εντυπωσιάστηκε με δύο είδη τροφής κατά την παραμονή της στην Σύρο, τα οποία με ευχαρίστησηε ανάρτησε στο Instagram, διαφημίζοντας τα παράλληλα, μιας και η ίδια διαθέτει χιλιάδες followers.

Το πρώτο ήταν τα σύκα, για τα οποία έγραψε ότι τα συνδύασε με τυρί μανούρι. Τα σύκα φέτος στην Σύρο, είναι ελάχιστα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του χειμώνα, ωστόσο, η Clark είχε την τύχη να γευθεί κάποια από αυτά και απ’ ότι φαίνεται εντυπωσιάστηκε.

Το δεύτερο,  ήταν η παραδοσιακή μπουγάτσα με φύλλο και κρέμα, τη γεύση της οποίας χαρακτήρισε «παραδεισένια».