Οργή για τον θάνατο 19χρονου που έπαιζε μπάσκετ. Το ασθενοφόρο άργησε για 1,5 ώρα

0

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί ο τραγικός θάνατος του 19χρονου στη Σάμου. Ο νεαρός έπαιζε μπάσκετ με και κατέρρευσε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών που βρίσκονταν στο σημείο και κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, το ασθενοφόρο καθυστέρησε 1,5 ώρα. Ο πατέρας του 19χρονου βρισκόταν στο πλευρό του από το πρώτο λεπτό και συγκλονισμένος δηλώνει πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και το παιδί του έσβησε όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Ο 19χρονος θα μπορούσε να έχει σωθεί, αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων στο νησί της Σάμου. Ένα νησί, που ειδικά αυτή την περίοδο, είναι γεμάτο με κόσμο!

Ο άτυχος 19χρονος, που ήταν φοιτητής και αθλητής, κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ, στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβασίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ασθενοφόρο που κλήθηκε να τον παραλάβει, έκανε 1,5 ώρα για να φτάσει, ενώ το κέντρο υγείας της περιοχής, είναι χωρίς καρδιολόγο.

«Το νησί είναι υπό διάλυση! Ήρθε ο οδηγός του ασθενοφόρου με παντόφλες» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Open, μιλώντας για τον μοναδικό οδηγό που υπήρχε στη βάρδια.

«Δεν έχουμε πληρώματα, δεν έχουμε βάρδιες»…

Τέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα με έναν οδηγό

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αν και στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν… πληρώματα για να τα στελεχώσουν. Έτσι, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί κάθε φορά, καλείται να πηγαίνει σε όλα τα περιστατικά.

Κάπως έτσι, όταν πια έφτασε να παραλάβει τον άτυχο 19χρονο, 1,5 ώρα μετά την κλήση για βοήθεια, ήταν πλέον αργά…

Όπως επιβεβαιώνει και ο ιδιώτης γιατρός που πήγε στο σημείο για να βοηθήσει, ο νεαρός θα μπορούσε σήμερα να ζει, αν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Κλήθηκα εκεί και το παιδί ανένηψε. Έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο… Μια ώρα την έκανε το ασθενοφόρο… Σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ήταν νωρίτερα το ασθενοφόρο. Αν περάσουν 5 λεπτά, δεν συζητώ 10, ο εγκέφαλος είναι νεκρός…» είπε μεταξύ άλλων, στο open.

madata.gr

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here