Έντονος προβληματισμός για την αύξηση των λαγοκέφαλων. Σκέψεις για επικήρυξη σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

0

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της χώρας από τη εμφάνιση λαγοκεφάλων στις ελληνικές θάλασσες, καθώς το συγκεκριμένο είδος ψαριού ολοένα και πολλαπλασιάζεται. Θεωρείται άκρως επικίνδυνο δηλητηριώδες ψάρι, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταναλωθεί από άνθρωπο.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης είπε: «Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους αλιευτικούς συλλόγους σε όλα τα νησιά περιοχής ευθύνης μας (σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) καθώς και με διευθύνσεις από άλλες περιφέρειες αλλά και από άλλα μεσογειακά κράτη με αντικείμενο το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την εμφάνιση των λαγοκέφαλων.

“Προετοιμάζουμε από κοινού τις προτάσεις που θα καταθέσουμε προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, διότι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα αλιεύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά”.

Για την προστασία των πολιτών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσανατολίζεται ακόμη και στην επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού.

«Υπάρχουν σκέψεις όπως η επικήρυξη του είδους. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει, αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης για να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here