Αυτή είναι η νέα ταβέρνα στη Σύρο, που κάνεις βουτιές στο… φαγητό μετά το μπάνιο!

0
Ανακάλυψε πού θα φας καλά κοντά σε παραλίες της Σύρου, ακολουθώντας τις προτάσεις που συγκέντρωσε το Cyclades24.gr. Κι ενώ διανύουμε το μήνα Ιούλιο ξεκινάμε με μια στήλη με προτάσεις που δε πρέπει να χάσει ο επισκέπτης και ο Συριανός!
Τι σημαίνει ‘το φαγητό να είναι ιερό’;
Το παραπάνω ερώτημα οι απαντήσεις που έχω πάρει κατά καιρούς ποικίλουν. Οι περισσότεροι το περιγράφουν ως σεβασμό ύψιστου αγαθού. Και αυτή είναι μια πραγματική διάσταση της έννοιας αυτής, αλλά όχι η μοναδική. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι εννοούμε την απερίγραπτη απόλαυση και γευστική ηδονή που προσφέρουν οι γαστριμαργικές υπάρξεις.
Το φαγητό δηλαδή αποτελεί μέσο ανακούφισης, χαλάρωσης, επιβράβευσης, χαράς και ευδαιμονίας, ακόμα και βασικό λόγο ύπαρξης για τα άτομα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι η ρήση ‘το φαγητό είναι ιερό’, δεν αναφέρεται στο ‘ζούμε για να τρώμε’, ούτε μόνο στο φαγητό ως μέσο επιβίωσης ‘τρώμε για να ζούμε’ αλλά και στην ίδια διαδικασία του γεύματος, ως ιεροτελεστία.
 
Μόλις τελείωσες τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία. Τώρα αυτό που θέλεις είναι μια ταβέρνα κοντά στην παραλία για να καταδυθείς στην καλοκαιρινή συνήθεια του μεζέ, του ψαριού, του ούζου και του τσίπουρου. Η ομάδα της Αμπέλας, φόρεσε τα καλά της, άλλαξε εμφάνιση, γεύσεις και τελεί υπό νέα διεύθυνση.
Η Αμπέλα είναι από τα γραφικότερα σημεία της Σύρου, για να χαλαρώσεις με καλό φαγητό και την παρέα σου. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6983353929 και 2281045110

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here