Συνάντηση Λεονταρίτη με τον Ιταλό Πρέσβη

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras είχε σήμερα στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης

0

Συνάντηση Λεονταρίτη με τον Ιταλό Πρέσβη

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras, o οποίος συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Silvio Cabiddu, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, κατόπιν σχετικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από την ιταλική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων, στο πλαίσιο της ήδη καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Marras έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γενικότερα, τα οποία – ως ποιοτικοί προορισμοί – βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων Ιταλών τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε, επίσης και στην ανάπτυξη της Σύρου, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, την επαναδραστηριοποίηση του ναυπηγείου του Νεωρίου, καθώς και την ύπαρξη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πρέσβης απηύθυνε πρόσκληση στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να επισκεφθεί κι εκείνος με την σειρά του την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε ο κ. Λεονταρίτης.

Αύριο το μεσημέρι στις 13:00 ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο κ. Marras θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου του Νεωρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here