Το επόμενο στοίχημα για την Αριστερά είναι η ίδια η Αριστερά

0

 

Το να υπερβαίνεις την σιγουριά της ανασφάλειας του αιώνιου  4% και να γίνεσαι μια Κυβερνώσα Αριστερά του 31,5%  το 2019 θέλει ψυχή και λογική. Στις επόμενες προκλήσεις που έρχονται χρειάζεται όσο ποτέ ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο , με διάρθρωση από τα κάτω προς τα πάνω που να χωράνε όλοι. Ποιοι  είναι οι όλοι όμως.

Μα η απάντηση είναι απλή. Όλοι όσοι θέλουν να αντιταχθούμε στο νεοφιλελεύθερο  <<βιασμό>> των κοινωνικών κατακτήσεων στα όρια του Θατσερισμού και του συστήματος που Πινοσετ , που σιγά σιγά ξεδιπλώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρειαζόμαστε όλοι από την παραδοσιακή αριστερά, την οικολογία, τους ψηφοφόρους του ΜΕΡΑ25 και τους τιμημένους αγωνιστές του ΚΚΕ ,αφού οι ηγεσίες και των δυο αυτών κομμάτων ακόμα δηλώνουν φανατικά φοβικοί απέναντι στο μεγάλο Συγγενή της Αριστεράς που είναι αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι  μέλλει γενέσθαι με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά αλλά και σύνθετα. Οι ψηφοφόροι του  είναι πιο έτοιμοι από ποτέ για μια ουσιαστική εγκόλπωση με πυρήνα το κόμμα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Συμπαράταξης που δημιουργείται με ορίζοντα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν οι αγνοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι από την εποχή του ΠΑΣΟΚ που νιώθουν πλέον τον Αλέξη Τσιπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν το αυθεντικό εκφραστή του κοινωνικού και δημοκρατικού Κέντρου και αποτελούν την πλειοψηφία στη βάση.  Υπάρχουν και αυτά τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ή  ότι έχει απομείνει ,που επιθυμούν διακαώς την διάσπαση των κεντροαριστερών δυνάμεων , με τη διατήρηση ενός ανεμικού 5-6% για να μπορούν να αποτελούν το  ανάχωμα της Αριστεράς και να γίνονται άθελα ή ηθελημένα το δεκανίκι της δεξιάς  απλά για να ελέγχουν ένα κόμμα χωρίς μέλλον και νέα γενιά να το στελεχώνει .

Η ΠΡΌΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ.

Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε το Αύριο, της Αριστεράς, του Δημοκρατικού Κέντρου, της Πολιτικής Οικολογίας.

 

 

Δρ. Αντώνης Γάκης

Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Διδάκτωρ Περιβάλλοντος-Θεατροπαιδαγωγός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here