Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την ημιβύθιση θαλαμηγού – Τραυματίστηκε 62χρονος στο κεφάλι

0

Σε βραχώδη περιοχή της νήσου Κιτριανής Σίφνου ημιβυθίστηκε το απόγευμα η θαλαμηγός, που προσάραξε το μεσημέρι με 8 επιβαίνοντες και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 62χρονου Ελληνοαμερικανού στο κεφάλι.

Οι τρεις από τους επιβαίνοντες της θαλαμηγού είναι πλήρωμα. Τέσσερις από τους πέντε επιβάτες μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Σίφνου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Σύρου, προκειμένου να εξεταστούν για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την προσάραξη σε βραχώδη περιοχή του Θ/Γ ”ΚΑΘΡΗΝ” Ν.Π. 12212, με οκτώ (08) επιβαίνοντες, στη  θαλάσσια περιοχή “ΚΙΤΡΙΑΝΗ” νότια ν. Σίφνου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Α/Κ ΄΄ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ΄΄ Ν. Σύρου 1207, το  Ε/Ρ-Α/Ψ ΄΄ΤΥΧΕΡΑΚΙΑΣ΄΄ Τ.Π. 3600 Θ’ με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και το Ρ/Κ ”ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18” Ν.Π. 10966, ενώ από ξηράς μετέβη ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε τραυματισμός τεσσάρων (04) ατόμων,  οι οποίοι παρελήφθησαν από το Ε/Π-Τ/Ρ “ΜΑΚΑΝΙ” Ν.Σ. 06 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα “ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ” Σίφνου και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Κέντρο Υγείας Σίφνου.
Στη συνέχεια διακομίσθηκαν με το  Ε/Γ-Τ/Ρ  ΄΄ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745 στο λιμένα Σύρου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Στο σημείο της προσάραξης και περιμετρικά του σκάφους ποντίστηκαν δύο (02) πλωτά  φράγματα για την αντιμετώπιση  τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης ενώ το σκάφος έχει ημιβυθιστεί.
Από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ”ΚΑΘΡΗΝ” για πρόκληση ναυαγίου.
φώτο: Νικος Κοντός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here