Νέα επιστολή διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών της Ανάφης για το ακτοπλοϊκό

Ζητούν να συμπεριληφθεί η Ανάφη στα δρομολόγια του Caldera Vista και δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών της Ανάφης για το ακτοπλοϊκό

Αξιότιμοι κύριοι,

Είναι η δεύτερη επιστολή που σας αποστέλλουμε σχετικά με το πρόβλημα συγκοινωνίας που η εταιρεία σας δημιούργησε στο νησί μας.

Εντελώς ξαφνικά και ενόψει καλοκαιρινής περιόδου αποσύρατε το πλοίο Aqua Jewel από την ακτοπλοϊκή γραμμή με την πρόφαση των εργασιών επισκευής και συντήρησης. Όμως, το γεγονός αυτό τελικά αποδείχθηκε αναληθές, καθώς στη συνέχεια ανακοινώσατε τη ναύλωση του εν λόγο πλοίου στις Αζόρες, πράξη η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως έλλειψη αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.

Η μέριμνά σας για την εξυπηρέτηση της γραμμής υπήρξε το πλοίο Caldera Vista με δύο δρομολογήσεις προς το νησί μας, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το σκάφος Μαΐστρος. Ένα σκάφος, που σε καιρικές συνθήκες άνω των 5 μποφόρ δεν μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγιά του.

Κι αναρωτιέται κανείς, πώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί μία τέτοια μέριμνα, η οποία ανακοινώνεται μία ή δύο ημέρες πριν το δρομολόγιο. Κι όλα αυτά βέβαια, μετά από τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας για την ανεύρεση σταθερής και μόνιμης λύσης αλλά και την αναφορά του προβλήματος του νησιού μας στα ΜΜΕ, τα οποία έδειξαν την πρέπουσα σοβαρότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εμπορευόταν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στη Θήρα

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι το πλοίο Caldera Vista δρομολογήθηκε μεν στην ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, έστω και προσωρινά, προκειμένου να συνδέσει τα λιμάνια που εξυπηρετούσε το Aqua Jewel, χωρίς να περιλαμβάνει δε το λιμάνι της Ανάφης.

Αντ’αυτού μας στέλνετε ένα σκάφος για να εκτελεί το δρομολόγιο Σαντορίνη – Ανάφη πράγμα που σημαίνει ότι η Ανάφη στερείται της σύνδεσης με τα λιμάνια των υπόλοιπων Κυκλάδων αλλά και ενέχει τον κίνδυνο της ακύρωσης δρομολογίων λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψιν, διερωτόμαστε, γιατί συνεχίζετε να εκδίδετε εισιτήρια για το πλοίο Aqua Jewel, ενώ αυτό δεν βρίσκεται καν στην Ελλάδα και η μεταφορά των επιβατών γίνεται με άλλα πλοία ή σκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Απόβαση εφοριακών στα νησιά -Τους στέλνουν με αεροπλάνα

Δεύτερον γιατί δεν ενταχθήκαμε στην προσωρινή δρομολόγηση του Caldera Vista.

Τρίτον, σκεφθήκατε ότι αυτά τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, τα οποία αυθαίρετα διακόψατε δίνουν πνοή ζωής στο νησί μας και επιτελούν σημαντικό και μεγίστης σημασίας για εμάς έργο αλλά και μέριμνα προς τους κατοίκους των νησιών και ειδικά για εμάς εδώ στη μακρινή και ξεχασμένη Ανάφη;

Τα προβλήματα που ανακύπτουν στο νησί μας από αυτή την έλλειψη επαγγελματισμού είναι
τεράστια. Οι επισκέπτες- ταξιδιώτες που έχουν κλείσει εισιτήριο με την εταιρεία σας δυσκολεύονται όχι μόνο να μετακινηθούν αλλά έχουν και το άγχος της ακύρωσης κάποιου από τα δρομολόγια με συνέπεια είτε να ακυρώνουν την επίσκεψη στο νησί μας είτε να διακινδυνεύουν να χάσουν την πτήση τους ή τη μετεπιβίβασή τους σε κάποιο άλλο πλοίο, καθώς ως γνωστό η Σαντορίνη αποτελεί σημείο ανταπόκρισης.

Ένα ακόμη πρόβλημα που προκύπτει αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων εστίασης, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εκ αυτών συνεργάζεται με εταιρείες τροφοδοσίας που χρησιμοποιούσαν το Aqua Jewel για την αποστολή των παραγγελιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έτοιμο το Andros Jet. Ξεκινά δρομολόγια στην ενδοκυκλαδική γραμμή

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να εντάξετε άμεσα το νησί της Ανάφης στο δρομολόγιο του Caldera Vista και έτσι να αποκατασταθεί πλήρως η ακτοπλοϊκή γραμμή που έχετε νόμιμα αναλάβει.

Σε διαφορετική περίπτωση σας ενημερώνουμε ότι έχουμε το δικαίωμα της διαφύλαξης των
νόμιμων δικαιωμάτων μας, όπως αυτά προκύπτουν από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και αφορούν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Μετά τιμής,
Αναστασιος Αλεξοπουλος, Γεωργιος Νικολης, Αντωνια Κολυδα, Αθηνα Δεμη, Κυριακος
Χαλαρης ,Φλωρα Κολυδα, Γιωργος Χαλαρης, Γιαννης Λουδαρος, Γιαννης Πατηνιωτης,
Γιαννης Μελικογλου, Καλαμιωτισσα Σιγαλα, Κατερινα Δαμιγου, Μανωλης Κολυδας, Μανος
Αρβανιτης, Μανος Νικολης, Αντωνης Χαλαρης, Νικολεττα Νικολη, Μαρια Συριγου,Ευθυμια
Καλογεροπουλου, Μαρθα Φερφιρη, Αννα Γαβαλα, Μαρια Κολυδα, Μαρια Χαλαρη, Γιαννης
Χαλαρης, Μανωλης Λουδαρος, Σοφια Κολυδα, Καλλιοπη Νικολη, Καλλιοπη Χαλαρη,
Παναγιωτης Χαλαρης, Πετρος Ρουσσος, Εμμανουηλ Χαλαρης, Ευθυμια Ρουσσου,
Μαργαριτα Πελεκη, Γεωργιος Κολυδας , Παναγιωτης Κορρορος, Μαργαριτα Κονταρατου,
Μάρκος Γαβαλάς.