Ποτέ δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις, απλά, τώρα φρόντισαν να το επισφραγίσουν με τη βούλα. Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο. Η διαφορετική ιδεολογία και φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζουν και αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα, δεν τους άφησε ποτέ να έχουν τη στενότερη επαφή και την καλύτερη συνεργασία.

Οι σχέσεις τους, δε, διαταράχθηκαν σε μεγάλο βαθμό κι έγιναν τελείως ψυχρές από την περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία να αλλάξει το νομικό κάθε στο του ΠΙΙΕΤ (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου), περιορίζοντας τις «εξουσίες» της Εκκλησίας προς αυτό.

Προ ημερών, ο επικεφαλής της Ιεράς Μητροπόλεως και ο βουλευτής Κυκλάδων αντάλλαξαν επιστολές με εκατέρωθεν αιχμές, δείχνοντας ότι η κόντρα μεταξύ τους καλά κρατεί.

«Να σας γίνει μάθημα το εκλογικό αποτέλεσμα»

Την αρχή έκανε ο κ. Δωρόθεος ο οποίος απέστειλε επιστολή προς το Νίκο Συρμαλένιο και αφού τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στα βουλευτικά έδρανα, εξέφρασε την πικρία του για την ανάμειξη του ΣΥΡΙΖΑ στα εσωτερικά του ΠΙΙΕΤ. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να «πικάρει» – κατά κάποιον τρόπο – τον βουλευτή μνημονεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Τήνου με βάση το οποίο η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με επτά ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, εκφράζοντας την ελπίδα του αυτό να του γίνει μάθημα.

«Ούτε όφελος από τη συγκεκριμένη επιλογή σας είχατε, ούτε ο κ. Δήμαρχος Τήνου σας υπεστήριξε, όπως ελπίζατε ότι θα έπραττε, ούτε ο λαός της Τήνου σας εψήφισε και σας εστήριξε», αναφέρει με νόημα ο Μητροπολίτης προς τον βουλευτή.

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΣΕ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟ

«Υπερβαίνετε τον ρόλο σας»

Το ύφος της επιστολής του κ. Δωρόθεου ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει την αντίδραση του Νίκου Συρμαλένιου. Στην απάντησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι ορισμένα θέματα που θίγει ο Μητροπολίτης υπερβαίνουν το ρόλο του ως ανώτατος θρησκευτικός λειτουργός της περιοχής, καθώς χαρακτηρίζονται από διάθεση νουθεσίας στηριζόμενης στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Τήνο, το οποίο κατά τον κ. Συρμαλένιο ήταν το δεύτερο καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι εκλογές δεν διεξήχθησαν με επίδικο θέμα το καθεστώς του ΠΙΙΕΤ κι εφόσον ο Μητροπολίτης επιθυμούσε από τους τηνιακούς πολίτες να εκφράσουν τη βούλησή τους γι αυτό το θέμα, θα μπορούσε να ζητήσει τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος. Επίσης, ο βουλευτής θεωρεί ότι η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε την κανονικότητα στο ΠΙΙΕΤ και συνέβαλε στην χωρίς διακρίσεις αρμονική συμβίωση Εκκλησίας και τηνιακού λαού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here