Οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα

0

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974. 45 χρόνια από την Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
Οι Ελληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα.

Σαν σήμερα 45 χρόνια πριν, την 20 η Ιουλίου 1974, οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Μαρτυρική Κύπρο , σκότωσαν , λεηλάτησαν , εκτόπισαν δεκάδες χιλιάδες Ελληνες και παρά την καταδίκη από την διεθνή κοινότητα και τους διεθνούς οργανισμούς , συνεχίζουν και κατέχουν το 36% της Κύπρου. Οι Ελληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα.

Ο Εμμ. Δαρζέντας ήταν ένας από τους 37 βατραχανθρώπους που έφθανε κρυφά στην Κύπρο τις ημέρες της εισβολής επέφεραν βαρύτατο πλήγμα στον εχθρό. Μόνο 3 από την ομάδα έμειναν ζωντανοί. Ένας από αυτούς είναι και ο Δαρζέντας ο οποίος τιμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο « δια τη δράση του στη Μεγαλόνησο ενάντια στους Τούρκους» και του απένειμε το Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας της πόλεως της Λευκωσίας» ( Κύπρος 27/10/1974). Η αποστολή της ελληνικής ομάδας στην Κύπρο ήταν μυστική και γι αυτό το λόγο η οικογένεια του Δαρζέντα τον είχε σαν αγννοούμενο επί δύο χρόνια. Όταν τραυματίστηκε, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο Μακάριο.

Στην φωτογραφία παρευρίσκομαι με τον ήρωα Εμμ.Δαρζέντα κατά την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Σαντορίνης,όπου του δόθηκε τιμητική πλακέτα.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here