Φεύγουν από τα τουρκικά ναυπηγεία και έρχονται στο Νεώριο. Κρατάει ψηλά τη σημαία

0

Είναι γνωστό στο χώρο της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας, ότι το Νεώριο Σύρου μετά από μια παρατεταμένη και χρόνια κρίση η οποία ξεπεράστηκε επιτυχώς, τείνει να εξελιχθεί σε ναυπηγείο πρότυπο. Τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο, αποτελεί μια βιομηχανική μονάδα «φάρο» για το ναυπηγικό τομέα της Ελλάδος, ο οποίος πλην του Νεωρίου εξακολουθεί να βρίσκεται στην απόλυτη αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΝΕΧ, τον τελευταίο χρόνο στο Νεώριο δεξαμενίστηκαν 95 πλοία, στοιχείο που αποτυπώνει το αποτέλεσμα της αναγέννησης του συριανού ναυπηγείου το οποίο απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και κινείται μέσα στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Το σημαντικότερο, δε, στοιχείο είναι ότι σχεδόν όλα τα πλοία προέρχονται από τουρκικά ναυπηγεία, τα οποία εγκατέλειψαν για να έρθουν στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι η επαναλειτουργία του Νεωρίου Σύρου έδωσε σημαντική ανάσα και ώθηση στον κλάδο ύστερα από περίπου 20 χρόνια και κατάφερε το πρώτο σημαντικό πλήγμα στα ναυπηγεία της Τουρκίας που έκαναν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενα την κρίση στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here