Στην τελική ευθεία το νέο Εμπορικό Κρηπίδωμα Λιμένα Σύρου

0

Δύο σημαντικά έργα για την ευρύτερη λιμενική ζώνη της Ερμούπολης προωθούνται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Πρόκειται για το νέο Εμπορικό Κρηπίδωμα Λιμένα Σύρου, αλλά και την επισκευή του οδοστρώματος στην Πλατεία Κανάρη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα, εγκρίθηκε η μελέτη για τα τεύχη δημοπράτησης του Εμπορικού Κρηπιδώματος, η οποία συντάχθηκε από την εταιρία MARNET A.T.E.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.920.000 ευρώ, το οποίο έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τα συναρμόδια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών υπηρεσιών, ενώ διαθέτει χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ.

Το σημαντικό λιμενικό έργο αφορά την κατασκευή κρηπιδώματος, στη συνέχεια του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου και μπροστά από τους υπάρχοντες χερσαίους χώρους στη θέση «Καρνάγιο», όπου υπάρχουν ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες. Το έργο έρχεται σε πλήρη συμβατότητα με το Master Plan του λιμανιού Ερμούπολης, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης από την ΕΣΑΛ.

Το προβλεπόμενο συνολικό μήκος του έργου θα είναι 197μ. περίπου και το ωφέλιμο βάθος 7μ., η στάθμη κυκλοφορίας του κρηπιδώματος θα διαμορφωθεί στο 1,60μ. η δε νότια πλευρά του θα θωρακισθεί με φυσικούς ογκόλιθους.

Έτοιμη η μελέτη για το οδόστρωμα στην Πλατεία Κανάρη

Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε η μελέτη για την επισκευή του οδοστρώματος στην Πλατεία Κανάρη, στο λιμάνι της Ερμούπολης, επί της Ακτής Εθνικής Αντιστάσεως.

Η διάβρωση του δρόμου είναι εμφανής κι αυτό είναι αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων και του κυματισμού.

Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου προγραμματίζει την επισκευή του οδοστρώματος στην περιοχή Πλατείας Κανάρη, έργο ύψους 24.180 ευρώ.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here