Η κατανομή των εδρών στο νομό Κυκλάδων. Αυτό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

0

Με βάση τα exit polls, αλλά και όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις και προβλέψεις, η Νέα Δημοκρατία αποκτά μεγάλο προβάδισμα στις εθνικές εκλογές και θα είναι η επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, καθώς καταφέρνει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, μετά από μια ολόκληρη δεκαετία (τελευταίος πρωθυπουργός που σχημάτισε αυτοδυναμία ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009).

Σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών και σύμφωνα πάντα με τα exit polls, η ΝΔ θα εξασφαλίσει από 155 έως 167 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ από 77 έως 80 έδρες.

Η διαφορά αυτή, στην τετραεδική εκλογική περιφέρεια του νομού Κυκλάδων ερμηνεύεται ως εξής. Τα σενάρια κατανομής των εδρών είναι δύο. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις τρεις ή και τις τέσσερις έδρες στο νομό Κυκλάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα κερδίσει μία έδρα, είτε δεν θα καταφέρει να πάρει έδρα στο νομό. Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που θα εξασφαλίσουν την εκπροσώπησή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν κερδίζουν έδρα στο νομό Κυκλάδων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here