Έρχεται στην Σύρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

0

Την Σύρο πρόκειται να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η επίσκεψη του αρχηγού του ελληνικού κράτους θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής του κ. Παυλόπουλου στις εργασίες του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου  «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Rio De Janeiro University – Instituto de Letras και διεξάγεται στην Σύρο από 8 έως 15 Ιουλίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων το πρωινό της προσεχούς Κυριακής 14 Ιουλίου. Εκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Θερινό Πανεπιστήμιο – το οποίο αποτελεί μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις που γίνονται στην Σύρο -συμμετέχουν πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα, που φέτος έχει ειδικότερο τίτλο «Η γλώσσα του άλλου. Η ηθική της ετερότητας», διεξάγεται έως και τις 15 Ιουλίου στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, με τη συμμετοχή 70 φοιτητών και 40 Καθηγητών από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια (όπως το Harvard και το Stanford).

Στο πλαίσιο του 5ου Θερινού Πανεπιστημίου, έχει προγραμματισθεί ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων προκειμένου να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη φυσιογνωμία και την παράδοση του νησιού. Το πρόγραμμα διευθύνει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου ο Προκόπιος Παυλόπουλος, παρακολουθεί πολύ στενά εδώ και μερικά χρόνια τις εργασίες του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και έρχεται στην Σύρο, ως καλεσμένος του προγράμματος προκειμένου να χαιρετίσει και να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του θερινού σχολείου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να λάβει μέρος σε μεγάλη εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να γίνει το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων. Ο κ. Παυλόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίο «Από τη βιομηχανική Επανάσταση στην τεχνολογική. Στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος», το οποίο έχει γράψει ο ίδιος.