Ένα νέο Ro Ro στις Κυκλάδες από την Blue Star Ferries (video)

0

Ξεκίνησε την Δευτέρα τα δρομολόγιά του το νέο απόκτημα της Blue Star Ferries ,το Ro Ro Blue Carrier 1, το οποίο έφτασε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα.

Το πλοίο θα μεταφέρει μόνο φορτηγά και θα προσεγγίζει σε διάφορα τα νησιά Κάλυμνος,Κώς,Ροδος,Σαντορίνη,Πάρος,Νάξος,Σάμος,Σύρος, Μύκονος, Ηράκλειο.

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group) αγόρασε το φορτηγό– οχηματαγωγό (Φ/Γ- Ο/Γ) πλοίου Anglia Seaways από την εταιρεία DFDS, έναντι τιμήματος Ευρώ 12.050.000 τοις μετρητοίς. Το πλοίο έχει ολικό μήκος 142,5 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 17,5 κόμβων, είναι έτους κατασκευής 2000, έχει μεταφορική ικανότητα 1.680 μέτρων φόρτωσης ή 120 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων με δυνατότητα μεταφοράς ειδικών φορτίων.

Το πλοίο μετονομάστηκε σε Blue Carrier 1 και ήδη ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στις γραμμές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, στην Ελληνική ακτοπλοΐα. Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος αυξάνει σημαντικά τη μεταφορική ικανότητα φορτηγών οχημάτων, προσφέροντας επιπλέον επιλογές δρομολογίων στο υφιστάμενο δίκτυό του. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο που έχει δραστηριοποιηθεί στην Ελληνική ακτοπλοΐα έως σήμερα. Το πλοίο ύψωσε την ελληνική σημαία, όπως και όλα τα πλοία ιδιοκτησίας του Ομίλου και έχει ήδη στελεχωθεί με Έλληνες ναυτικούς.

Την παρθενική αναχώρηση του πλοίου για το πρώτο δρομολόγιο του στο Αιγαίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βιντεο του pireaspireas.gr:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here