Ολοκληρώθηκε το Syrathlon 2019

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του Καλοκαιριού στη Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, SYRATHLON 2019, με τη συμμετοχή 200 περίπου αθλητών, ανάμεσα τους και αρκετοί Ευρωπαίοι αθλητές.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και με την υποστήριξη των Δρομέων Σύρου.

Το main event ήταν την Κυριακή το πρωί στην περιοχή Νησάκι, με τους αθλητές να αγωνίζονται είτε ατομικά είτε ομαδικά στο Sprint & Olympic Distance σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων. Μάλιστα οι διοργανωτές χρειάστηκε να τροποποιήσουν λίγο την κολυμβητική διαδρομή καθαρά για λόγους ασφαλείας των αθλητών.

Στα αγωνιστικά είχαμε διακρίσεις και σε Συριανούς αθλητές και μέλη του Ν.Ο. Σύρου που παρ’ όλες τις δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες κατάφεραν ανέβηκαν στο βάθρο και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χρυσοχοϊδης από Μύκονο: Ξεκινούν έλεγχοι στις βίλες για να σταματήσουν τα πριβέ party

Έχουμε λοιπόν μια επανεκκίνηση στους αγώνες τριάθλου για τη Σύρο μιας και το SYRATHLON διοργανώνεται από διαφορετική εταιρεία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με τη φιλοδοξία να συνεχιστεί και κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο και βεβαίως να αποτελεί διαφήμιση για το νησί.

Σαφώς η διοργάνωση χρειάζεται βελτιώσεις και θα τις επισημάνουμε και έχει να κάνει με την ασφάλεια των αθλητών και των πολιτών. Αυτά τα αναφέρουμε όχι για να μειώσουμε την διοργάνωση αλλά για να κοιτάξουμε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί , καθώς στους δρόμους κυρίως επικρατούσε ένας συνωστισμός αλλά χάρη στους εθελοντές, τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς που ήταν επί ποδός και ευτυχώς δε σημειώθηκε το παραμικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Φέραμε σε πέρας ένα ζήτημα που αποτελούσε ανοιχτή πληγή για το σύνολο του Τηνιακού λαού"

Ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά οι διοργανωτές θα κοιτάξουν τις όποιες παραλήψεις και θα δούμε κάτι καλύτερο, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των αθλητών και των πολιτών.

Να σημειωθεί πως στο σχολιασμό συμμετείχε ο τριαθλητής και επαγγελματίας σχολιαστής Jason (Jay) Luke, συμβάλλοντας και δίνοντας τη δική του ξεχωριστή φωνητική χροιά στην παρουσίαση των αγώνων.

 

Ολα τα επίσημα αποτελέσματα του Syrathlon 2019 θα τα βρείτε εδώ :

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ