Φίλιππος Φόρτωμας : «Ήρθε η ώρα να πάμε τις Κυκλάδες ψηλά». Μήνυμα νίκης από τους ετεροδημότες της Αθήνας

0

Την προεκλογική του ομιλία προς τους ετεροδημότες της Αθήνας πραγματοποίησε με μεγαλειώδη επιτυχία ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, την Τετάρτη 12/06/2019 το απόγευμα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ξενοδοχείο Electra Palace στο κέντρο της Πρωτεύουσας. Από νωρίς, πλήθος κόσμου και ετεροδημοτών συγκεντρώθηκαν στην οδό Ν. Νικοδήμου 18-20, για να υποδεχτούν τον ιδιαίτερα αγαπητό Φίλιππο Φόρτωμα.

Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν περισσότεροι από 450 παρευρισκόμενοι τον Υποψήφιο Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππο Φόρτωμα.

Στο πάνελ και ομιλητές της βραδιάς ήταν η Φιλιάνα Χωματά , οικονομολόγος και κόρη του Ιατρού και Βουλευτή Κυκλάδων, αείμνηστου Ιωάννη Χωματά και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πευκιανάκης που υπήρξε για τέσσερις δεκαετίες ο στενότερος και πιο αφοσιωμένος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οι οποίοι μίλησαν για το Φίλιππο Φόρτωμα.

Ο κ. Φόρτωμας, συνοδευόμενος από πλειάδα στενών συνεργατών του, αφίχθη στην κατάμεστη αίθουσα εγκαίρως και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες του, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών», ζητώντας από τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι Βουλευτικές εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες για την Ελλάδα και τις Κυκλάδες.

Προχωρώντας στην παρουσίαση των στόχων του συνδυασμού του, αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στο οργανωμένο πρόγραμμά του και σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση τις ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις του για τις Κυκλάδες του Αύριο. Ένα πλάνο αξιοποιήσιμο που θα προσφέρει ελπίδα, σταθερότητα και καθαρότητα και που εγγυάται άμεσες λύσεις και την διέξοδο από τα προβλήματα.

Παλμός και «αέρας» ανανέωσης για τις Κυκλάδες

Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση νέων ανθρώπων στην εκδήλωση, οι οποίοι απέδειξαν ότι ο υποψήφιος Βουλευτής φέρνει «αέρα» ανανέωσης στις Κυκλάδες, ενώ η νεολαία που ακολουθεί τον υποψήφιο, σε κάθε του βήμα, έδωσε παλμό και κλίμα νίκης στην προεκλογική συγκέντρωση.

Πέρα από την μαζική παρουσία Κυκλαδιτών ξεχώρισε η παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής, πνευματικής, πολιτιστικής και διπλωματικής ζωής της χώρας, γεγονός που αποδεικνύει την ακτινοβολία της προσωπικότητας του κ. Φόρτωμα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: εκπρόσωπος του Μητροπολίτη , η Δήμητρα Λυγούρα μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος Πρώτος εκλεγμένος στη Πολιτική Επιτροπή και επί χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Παναγιώτης Κουτσογιάννης Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, ο Νίκος Λεβετσοβίτης Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, ο Παύλος Μαρινάκης Αντιπρόεδρος ΟΝΕΔ, η Ελένη Χαραλάμπους μέλος εκτελεστικού γραφείου ΟΝΕΔ, Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ, Άγις Δίγκας, ο Ορφέας Γεωργίου Αναπλ. Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΕΔ , ο Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου, ο Βερύκιος Δημήτριος αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας Δήμου Δάφνης-Υμηττού, η Ευγενία Αλοιμόνου η πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου και δημοτική σύμβουλος Τήνου, ο Πέτρος Μαρκουίζος Δημοτικός σύμβουλος, ο Γιάννης Μαρκουιζος, Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου, ο Στέφανος Καβαλιεράκης Διευθυντής  Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, ο Στάθης Σταθόπουλος Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ, η Παπαβασιλειου Ναταλία Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης , η Αναστασοπούλου Έφη, Υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος στην Ενότητα Σύρου, η Τομεάρχης ποιότητας Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ευμορφία Αυγερίου, άνθρωποι της τέχνης και του Πολιτισμού όπως η Συριανή ηθοποιός Μαρίτα Ριτζι και η Μαριάννα Καστανιά ηθοποιός και σκηνοθέτης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Μιχάλης Ζουλουφός, καθώς και αρκετοί πρόεδροι Κυκλαδίτικων συλλόγων.

Η Εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το Cyclades24.gr.

 

Διαβάστε την ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων:

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας . Είναι μια τιμή που δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ , οι συμπατριώτες μου από τα αγαπημένα μας νησιά , από τις Κυκλάδες θα με τιμούσαν σήμερα με τέτοιο τρόπο. 

Είμαστε ευλογημένοι , καταγόμαστε από ένα τόπο που το γαλάζιο της θάλασσας συναντά το γαλάζιο του ουρανού, που το φως του ήλιου μας έχει χαριστεί απλόχερα ίσως για να αντισταθμίσει τη δυσκολία της ζωής. Είμαστε από τον τόπο που όπως έλεγε ο Ελύτης είναι συνυφασμένος με την ίδια τη Ζωή εκεί που:
« το Κύμα στο φως
 
Ξαναγεννάει τα μάτια
 
Όπου η Ζωή
 αρμενίζει προς 
Τ’ αγνάντεμα»

 Είμαστε από έναν τόπο ευλογημένο αλλά και με ιδιαιτερότητες, με μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά αλλά και τρομερές ιδιαιτερότητες, από έναν τόπο που προσφέρει πολλά στην Εθνική Οικονομία και δεν λαμβάνει από την Κεντρική Διοίκηση όχι παροχές, δεν θέλουμε παροχές αλλά τ’ αυτονόητα για μια νησιωτική περιοχή.

 Φίλες και Φίλοι , το ξέρετε είναι γνωστό πλέον ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μου έχει κάνει την τιμή να με υποδείξει ως υποψήφιο στις Κυκλάδες. Είναι διπλή η ευθύνη για μένα , από τη μια γιατί καλούμαι ως συνεργάτης του εδώ και πολλά χρόνια να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης, αλλά από την άλλη να φανώ αντάξιος της ΔΙΚΗΣ σας εμπιστοσύνης, από τα Υστέρνια το χωριό των προγόνων μου μέχρι σε κάθε γωνιά των βράχων και της θάλασσας μας η εκπροσώπηση αυτού του τόπου και των ανθρώπων του είναι μια υποχρέωση ιερή , μια σκυτάλη που παραλαμβάνουμε από ανθρώπους όπως ο Αλιμπράντης, ο Χωματάς και άλλοι σπουδαίοι Κυκλαδίτες  για να την πάμε και εμείς παρακάτω με όπλα την αξιοπρέπεια και  με έννοια μας την φροντίδα των νησιών μας.

 Φίλες και Φίλοι , αποφάσισα να το επιχειρήσω,  να εκτεθώ απέναντι σας και νομίζω ότι πλέον αυτό που μετρά δεν είναι ούτε το ύφος, ούτε η δήθεν μεγαλοσύνη , ούτε τα όμορφά χτυπήματα στη πλάτη αλλά η ειλικρίνεια, οι χαμηλοί τόνοι, οι ρεαλιστικοί στόχοι και η πραγματική –επιμένω- η πραγματική επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν. Στην εποχή που ζούμε χρειάζονται λύσεις , ΣΧΕΔΙΟ και ΛΥΣΕΙΣ.

Εμείς έχουμε και σχέδιο και αποφασιστικότητα να πάμε τις Κυκλάδες στην επόμενη μέρα.   

 Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι Κυκλαδίτες με τεράστια πλειοψηφία αυτό επιβραβεύσαμε και στείλαμε ισχυρό μήνυμα αλλαγής υπερψηφίζοντας την ΝΔ. Το σχέδιο της Παράταξης μας και του Προέδρου να Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή να:

 

 • Διαμορφώσουμε με τους πολίτες , με όλους τους πολίτες μια πλατιά κοινωνική συμμαχία για να βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο. Κάναμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα. Χρειαζόμαστε  επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα, στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος, στην ανάπτυξη, στην Παιδεία, στην Υγεία, στη νησιωτική πολιτική. 

 

Είναι αυτονόητο , βέβαια με αυτά που ζήσαμε την τελευταία 5ετία  καθήκον μας να

 • Αντιμετωπίσουμε το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες στις Ευρωεκλογές για πολιτική αλλαγή με απόλυτο σεβασμό και μετριοπάθεια. Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για σκληρή δουλειά ώστε την επομένη των εθνικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή νομιμοποίηση. 
 • Οι πολίτες με την ψήφο τους άναψαν το πράσινο φως σε μία νέου τύπου ηγεσία, που δεν υπόσχεται πολλά αλλά εκείνα που μπορεί πραγματικά να υλοποιήσει, που δεν διχάζει αλλά ενώνει, που σέβεται τους πολίτες, που εμπνέει εμπιστοσύνη για το μέλλον αυτού του τόπου και για την άμεση επανεκκίνηση της χώρας.
 • Η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει με τον προγραμματικό της λόγο μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που βασίζεται στην αλήθεια και σε τεκμηριωμένες προτάσεις, όπως τις έχει ήδη περιγράψει ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 • Εμείς, αγαπητοί συμπατριώτες, δεν ερχόμαστε να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Κανείς δεν περισσεύει. Στις 7 Ιουλίου απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι σίγουρο ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Η πολιτική μας δεν έχει ταξικό  αλλά κοινωνικό και εθνικό πρόσημο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Παράταξη μας απευθύνεται διαχρονικά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Απευθυνόμαστε κυρίως στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά και τους λέμε ξεκάθαρα ότι έχετε πολλούς λόγους  να κάνουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι για την Ελλάδα. Αφήνουμε πίσω εκείνα που μας πλήγωσαν και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Για μια Ελλάδα και ένα τόπο που εργάζεται, που παράγει , που προκόβει , που κρατά τα παιδιά του στην αγκαλιά του.
 • Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Ο λαϊκισμός, να θυμάστε, είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Απορρίπτουμε τα μεγάλα λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις.
 • Δεν ήρθα να σας φορτώσω με μεγάλα λόγια. Στέκομαι εδώ, δίπλα σας με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης. Θέλω σας πω λίγα και να κάνουμε μαζί πολλά!
 • Το δικό μας σχέδιο είναι κοστολογημένο , ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Μαζί θα χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα, με μείωση φόρων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών , με ασφάλεια για τον πολίτη, με μια εξωστρεφή  Παιδεία, με πρόσβαση στο σύστημα Υγείας για όλους, με δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά και με κορυφαίες πρωτοβουλίες όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.     
 • Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι σχέδιο ούτε για τους λίγους, ούτε για τους πολλούς. Είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο που αφορά όλους τους Έλληνες, που βάζει στο κέντρο της πολιτικής τον άνθρωπο.
 • Γιατί άραγε βρισκόμαστε στην πολιτική; Βρισκόμαστε στην πολιτική, δίνουμε τη μάχη για το μέλλον το δικό μας αλλά κυρίως για το αύριο των παιδιών μας.
 • Όσο πλησιάζουμε στην ώρα της κάλπης θέλω να θυμάστε το εξής: Η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ψήφος με αξία, ψήφος για την Ελλάδα, ψήφος για τις Κυκλάδες.

 Σ αυτό το σημείο θέλω λίγο παραπάνω την προσοχή σας.  Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι για τον τόπο μας: 

Το όραμα μου για τις Κυκλάδες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας βασίζεται στο τρίπτυχο: αειφόρος ανάπτυξη,

 προστασία του περιβάλλοντος

και προώθηση της νησιωτικότητας.

Ειδικά στο κομμάτι της νησιωτικότητας δεν έχουμε καταφέρει σε κεντρικό επίπεδο να κατοχυρώσουμε και να ενισχύσουμε αυτή την τόσο κρίσιμη παράμετρο!

 Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται:

 

 •         Προώθηση στρατηγικής γαλάζιας ανάπτυξης με άξονα την οικονομία και υλοποίηση με ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία δηλαδή έργα που σχετίζονται με την θάλασσα και τον ουρανό μας. Ένας τόπος με τόσο φυσικό πλούτο που δεν αξιοποιούμε.
 • Τόνωση  πρωτογενούς δραστηριότητας και σύνδεσή της με το τουριστικό προϊόν του κάθε νησιού. Να το πω πιο απλά σας δίνω το εξής παράδειγμα, σε κάθε νησί μας στο πρωινό που παρέχεται στους επισκέπτες πρέπει να υπάρχει ένα προϊόν από κάθε νησί μας . Τα νησιά μας πρέπει να ταυτιστούν με τα προϊόντα τους, να είναι το χαρακτηριστικό τους.
 • Ενίσχυση  λιμενικών υποδομών, έξυπνα και βιώσιμα συστήματα θαλάσσιων μεταφορών και συγκοινωνιών.
 • Προώθηση της ενεργειακής αυτονομίας των νησιών (πρωτοβουλία καθαρής ενέργειας).
 • Στοχευμένες χωροταξικές παρεμβάσεις για το περιβάλλον και τον τουρισμό με διαβούλευση και διαύγεια.
 •         “Κυκλική” διαχείριση των υδάτινων πόρων και υποδομών.
 •  Στρατηγική διαχείριση αποβλήτων και  πλαστικών
 • Εφαρμογή της “έξυπνης” τεχνολογίας στις αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες. Κάθε προϊόν μας πρέπει να έχει την ταυτότητα και την προέλευση του. Η δύναμη μας είναι η προέλευση μας. Πρέπει να την αναδείξουμε.
 • Θαλάσσια οικοσυστήματα με πλούσια ιχθυαποθέματα, για βιώσιμες αλιευτικές κοινότητες.

 Φίλες και φίλοι, Οι Κυκλάδες μας βρίσκονται πλέον σε πρώτο πλάνο , οι Κυκλάδες με ρεαλιστικό σχέδιο , οι Κυκλάδες μας με πολλή δουλειά με πρόγραμμα και στόχο. Είμαστε ένας τόπος που εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας αποφασιστικά, που αποτελεί έναν από τους χαρακτηριστικότερους προορισμούς της πατρίδας μας. Η Σύρος, η Τήνος, η Νάξος, η Πάρος , η Άνδρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και τα υπόλοιπα νησιά μας  από μόνα τους αλλά και όλα μαζί αποτελούν τον τόπο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες.

 Ζητούμε κάτι απλό από το κράτος και την κεντρική διοίκηση: Σεβασμό στους νησιώτες μας. Αξιοπρεπή μεταφορά, αξιόπιστες δομές υγείας, Σχολεία και φροντίδα για όλη την περιοχή μας. Όσα δηλαδή, χρειάζεται ο πολίτης για να έχει μία αξιοπρεπή διαβίωση.   Τα υπόλοιπα θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας, το έχουμε αποδείξει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 Με την ψήφο των πολιτών και τη δική σας στήριξη ως επόμενος βουλευτής Κυκλάδων αναλαμβάνω μία δέσμευση απέναντι σας:   δεσμεύομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για κάθε νησί μας, κανένα νησί μας δεν θα είναι ικέτης για τα αυτονόητα, Κανένας Κυκλαδίτης δεν θα νιώθει απροστάτευτος. Μαζί θα κάνουμε τα επόμενα αποφασιστικά βήματα για να βάλουμε τις Κυκλάδες στη θέση που τους αξίζει. 

 Φίλες και Φίλοι, οραματίζομαι τις Κυκλάδες ένα τόπο να ζεις, που να συνδέονται μεταξύ τους, που μαζί να προχωράνε, που τα μικρά μας νησιά όπως η Ανάφη, η Κίμωλος, η Ίος είναι στο πλάι των μεγάλων, μεγάλα και μικρά αδέρφια που προχωράνε μαζί.  Σκέφτομαι τις Κυκλάδες ως μια μεγάλη εικόνα όπου κάθε νησί είναι μια μικρή ξεχωριστή πανέμορφη ψηφίδα όπου η μία χρειάζεται την άλλη για να κάνουν το πιο όμορφο ψηφιδωτό εκείνο του Αιγαίου.

Φίλες και φίλοι,

ήρθε η ώρα της συστράτευσης,

ήρθε η ώρα να πάμε τις Κυκλάδες ψηλά

ήρθε η ώρα να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά

να κάνουμε μαζί ένα όμορφο ταξίδι στο μέλλον

με καπετάνιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη    

και με συμμάχους όλους εσάς, την περήφανη βάση της Παράταξης, την ατμομηχανή της Νέας Δημοκρατίας, του νέους και τους ενεργούς πολίτες που μας στηρίζουν σ’ αυτή την προσπάθεια.    

Απ’ αυτό το προσκλητήριο νίκης και ανανέωσης ας μην λείψει κανείς.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη σημερινή σας συγκλονιστική παρουσία, μου δίνετε δύναμη για να προχωρήσω ακόμη πιο αποφασιστικά.

Μαζί για την Ελλάδα που αξίζουμε

Μαζί για τις Κυκλάδες που ονειρευόμαστε!           

Μαζί θα τα κάνουμε όλα πραγματικότητα!

 

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here