Με περιφορά της εικόνας στη θάλασσα μέσα σε βάρκα ολοκληρώθηκε ο εορτασμός Πέτρου και Παύλου, αναβιώνοντας για ακόμα μια χρονιά ένα παλιό έθιμο.
 
Πιστοί στην παράδοση και στο έθιμο οι κάτοικοι του Κινίου αναβίωσαν το Πανηγύρι του Πέτρου και Παύλου με την γνωστή… βαρκάδα στη θάλασσα του ομώνυμου κόλπου.
Ένα από τα πιο γραφικά πανηγύρια είναι κι αυτό του Αγίου Πέτρου στην περιοχή του Κινίου στο οποίο οι πιστοί και ο εφημέριος κάνουν ένα μικρό ταξίδι… με τις βάρκες!

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος –Πολιτισμός 2019», ο Ναυτικός – Οικολογικός – Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου (ΝΟΠΟΚ) αναβίωσε με κάθε επισημότητα το παραδοσιακό πανηγύρι με εκατοντάδες πιστούς να απολαμβάνουν την παραδοσιακή βραδιά.
Μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Πέτρου στον όρμο του Κινίου, ακολούθησε νησιώτικη βραδιά με σαρδέλα, ριζότο, ζεστή κακαβιά, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική, από τους Αντώνης Μπαλόπητα, Δομένικο Ροσσολάτο, Αλέξανδρο Μήτση και Μαρία Ρούσσου!
Αρκετός ήταν και ο κόσμος παραβρέθηκε στην θεία λειτουργία και στην καθιερωμένη εδώ και χρόνια περιφορά της εικόνας με καΐκι στον όρμο του Κινίου με την συνοδεία πλεούμενων, ανάμεσα τους, μικρών αθλητών της ιστιοπλοΐας του ΝΟΠΟΚ.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο νέος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Λειβαδάρας Νικόλαος, οι Αντιδήμαρχοι με την τωρινή δημοτική αρχή κ.κ. Μενδρινού Θωμαή και Αλέξης Αθανασίου, η Περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση, οι δημοτικοί  σύμβουλοι, Γουλιέλμος Πρίντεζης, Μαρία Καζαντζάκη, Φώτης Ξαγοράρης, Φωτεινιάς Νικόλαος, και αρκετοί τοπικοί σύμβουλοι, όπως η Ηρώ Στίνη κ.α. Ανάμεσα τους και οι Πολιτευτές Κυκλάδων, με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Βακόνδιος, ο Γιώργος Παπαμανώλης απο το ΚΙΝΑΛ και ο Νικόλας Καίλης από το Κ.Κ.Ε.
Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, υπήρχε δημοτικό συμβούλιο στο δημαρχιακό Μέγαρο.
Επιπρόσθετα την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του ΝΟΠΟΚ, με την πολύτιμη συνδρομή του έμπειρου Χοροδιδασκάλου Νίκου Σολάρη.
 
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ας ελπίσουμε του χρόνου τέτοια μέρα, καιρού επιτρέποντος να δούμε περισσότερες βάρκες να συμμετέχουν στη περιφορά της εικόνας.
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here