Ιδρύεται Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία στη Σύρο

Την ίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου,προβλέπει απόφαση, την οποία υπέγραψε ο υπουργός  Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στις 7 Ιουνίου.  

Αποστολή του Κ.Ε.Α.  είναι η υποστήριξη των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς του σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση για την αειφορία με έμφαση στο περιβάλλον και στους τομείς που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη, όπως η προαγωγή της υγείας και ο πολιτισμός, καθώς και η διασύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας για τη διασφάλιση της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και την ανάδειξη βιώσιμων λύσεων στα τοπικά ζητήματα.

Η Οργανωτική δομή του Κ.Ε.Α. Σύρου-Ερμούπολης περιλαμβάνει διεπιστημονική Παιδαγωγική Ομάδα την οποία απαρτίζουν ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Α. και τα λοιπά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 4547/2018.

Ως προς την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Κ.Ε.Α. από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, καθώς και για θέματα λειτουργίας του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης θα υπογράψουν σύμβαση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων που διέπουν τη λειτουργία των Κ.Ε.Α.

esos.gr

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here