Καθαρισμοί μονοπατιών και παραλιών της Απάνω Μεριάς Σύρου

Καθαρισμοί από το νεοσύστατο Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο και τοπικούς φορείς της Σύρου

Καθαρισμοί μονοπατιών και παραλιών της Απάνω Μεριάς Σύρου

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων [ΦΔΠΠΚ], σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο [MedINA] και τοπικούς φορείς της Σύρου, διοργανώνουν μια σειρά δράσεων συντήρησης, καθαρισμού μονοπατιών και καθαρισμού παραλιών/ακτών από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου 2019.

Οι προγραμματισμένες δράσεις στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη των περιοχών του δικτύου NATURA 2000 και θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη του Ιδρύματος για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος στις Κυκλάδες [Cyclades Preservation Fund].

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός των διαδρομών Παπούρι-Αετός και Παπούρι-Βαρβαρούσα, η συλλογή απορριμμάτων από τις παραλίες Αετός και Βαρβαρούσα και η μεταφορά τους σε σημείο συγκομιδής.

Ο συντονισμός των καθαρισμών των μονοπατιών θα γίνει από έναν εξειδικευμένο συνεργάτη του MedINA. Για τους καθαρισμούς των παραλιών/ακτών θα χρησιμοποιηθούν ειδικές φόρμες καταγραφής απορριμμάτων καθώς και η εφαρμογή Plastic Twist Cleanup.

Σκοπός της εφαρμογής είναι η συλλογή επιστημονικών δεδομένων για την παρακολούθηση των θαλάσσιων απορριμμάτων, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ‘Καθαρίστε τη Μεσόγειο’ και συντονίζεται για την Ελλάδα από το Μεσόγειος SOS.

Η συνδρομή ντόπιων εθελοντών και τοπικών φορέων/ομάδων της Σύρου είναι πολύτιμη και άκρως απαραίτητη τόσο για την αποτελεσματική υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων όσο και για την ανάδειξη και προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής NATURA 2000 της Σύρου από τους ίδιους τους κατοίκους της.

Όσοι εθελοντές ή τοπικές ομάδες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων στο [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σε διαγωνισμό του ΓΕΝ θα μετάσχει το Νεώριο Σύρου