Η ιστορία του ελληνικού παραλογισμού δεν είναι καινούργια φυσικά, ειδικά για όλους εμάς που την ζούμε καθημερινά. Ο πολιτικός παραλογισμός ωστόσο έχει μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας καθώς για χρόνια τώρα οι νομοθετικές αποφάσεις της ελληνικής Βουλής μας έχουν αφήσει κατά καιρούς πραγματικά άναυδους. Ανεύθυνες αποφάσεις, νόμοι γραμμένοι στο πόδι από άτομα ανάξια του τίτλου και των ευθυνών που κουβαλάνε.

Κάπως έτσι ήταν η κατάσταση το μακρινό πλέον 2002, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε αποφάσιζε με ένα νόμο να απαγορεύσει κάθε ηλεκτρονικό παιχνίδι, γυρνώντας τη χώρα σε εποχές που θύμιζαν την αμερικανική ποτοαπαγόρευση.

Κάτι που θα παρατηρήσει κανείς αν επισκεφθεί pub ή ακόμα και club του εξωτερικού είναι η ύπαρξη ηλεκτρονικών μηχανημάτων τζόγου. Οι κουλοχέρηδες φυσικά απαιτούν ειδική άδεια αλλά εφόσον ο ιδιοκτήτης επιθυμεί, μπορεί να την αποκτήσει με σχετικά απλές διαδικασίες και να εγκαταστήσει το μηχάνημα στο μαγαζί του. Κάπως έτσι ήταν και η κατάσταση στην Ελλάδα πριν το 2002, πριν δηλαδή η κυβέρνηση Σημίτη αποφασίσει να καταργήσει οριστικά τα φρουτάκια, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα σε όσους εμπλέκονται και ποινές που έφθαναν ακόμα και την φυλάκιση.

Ο τζόγος έχει μακρά ιστορία στην Ελλάδα και δεν άνθισε ξαφνικά τη δεκαετία του 90, με τους
ιστορικούς να κάνουν λόγο ότι πρόκειται για μια παράδοση 3500 χρόνων πλέον, που ξεκίνησε από την Μινωική Κρήτη. Τα χρόνια της φρουτακια απαγορευση μεταπολίτευσης, ο τζόγος άνθιζε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας. Καφενεία μετατρέπονταν στη στιγμή σε χαρτοπαικτικές λέσχες με τους θαμώνες να τζογάρουν σημαντικά ποσά στη πόκα, το πόκερ και το μπαρμπούτι. Κάπου εκεί, στη δεκαετία του 80 ήρθαν και οι κουλοχέρηδες.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here