Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα θαλασσών κι ωκεανών στις 8 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας έκανε την εξής δήλωση:

Η θάλασσα, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί δύναμη ζωής και πηγή ίασης. Οι άνθρωποι με τις ενέργειες τους έχουν προκαλέσει τεράστιες φθορές στο θαλάσσιο οικοσύστημα με προεξάρχουσα τη ρύπανση από πλαστικά. Τα πλαστικά μπορεί να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στη σύγχρονη κοινωνία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη της αειφορίας ΑΛΛΑ μετά τη χρήση τους ανήκουν στον κάδο ανακύκλωσης και όχι στις θάλασσες.

Είναι πολύ λυπηρό να τα βλέπουμε στης μοναδικής ομορφιάς θάλασσες των Κυκλάδων μας, οι οποίες ανήκουν στις τρεις ελληνικές και συνολικά έντεκα ευρωπαϊκές περιφέρειες που είναι χαρακτηρισμένες ως Περιφέρειες εξάρτησης από την αλιεία. Η Αλιεία συντελεί σημαντικά στη διατήρηση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού των νησιών μας αλλά ταυτόχρονα και μίας παραγωγικής βάσης, κυρίως σε νησιά που παρουσιάζουν μειωμένη τουριστική κίνηση.

Η αλιευτική δραστηριότητα έχει παρουσιάσει μείωση τις τελευταίες δεκαετίες, όχι μόνο λόγω του τουρισμού αλλά και λόγω της μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων. Πολλές οι απειλές για τη θαλάσσια πανίδα μας, με μεγαλύτερη την παρουσία στις θάλασσές μας «διχτυών-φαντασμάτων, τα δίκτυα δηλαδή που χάνονται ή εγκαταλείπονται κι εξαιτίας τους τα διάφορα θαλάσσια είδη τραυματίζονται και συχνά πεθαίνουν λόγω της εμπλοκής τους σε αυτά.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δίνουμε τεράστια σημασία στον πρωτογενή τομέα και στις καινοτόμες επενδύσεις που θα τον καταστήσουν περισσότερο παραγωγικό κι αποτελεσματικό, γιατί γνωρίζουμε ότι χωρίς ακμαίο πρωτογενή τομέα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αποτελεσματικά στο μέλλον.

Φίλιππος Φόρτωμας
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Κυκλάδων

#mazigiatiskyklades
#ffortomas
#axizoumekalytera

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here