Σαντορίνη: Χρέωσαν Καναδό τουρίστα 590 ευρώ για εξετάσεις που κοστίζουν 73!

0

Σε μαύρη αγορά για τους τουρίστες έχει μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης – «Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Υπέρογκες χρεώσεις, που φτάνουν το δεκαπλάσιο των κανονικών τιμών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για υπηρεσίες υγείας σε αλλοδαπούς επισκέπτες.

«Οι χρεώσεις είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Χρεώθηκε, για παράδειγμα, 40 ευρώ την εξέταση της ουρίας, όταν κοστίζει 3 ευρώ σε κάθε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Οι αντίστοιχες εξετάσεις για τις οποίες ο Καναδός πλήρωσε 590 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300 ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82 ευρώ». επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο με τέτοιες πρακτικές «γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι» και συμπληρώνει: «Στο νοσοκομείο Σαντορίνης κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας». λέει ο κ. Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό: «Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο».

Πηγή: populus.gr

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here