Επίσημο: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κυκλάδων (φωτο)

0

Ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Στο νομό Κυκλάδων, υποψήφιοι θα είναι έξι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του cyclades24, οι τρεις εξ αυτών είναι οι βουλευτές του νομού που εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές.

Αναλυτικότερα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ:

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΓΓΕΛΑΤΑΚΗ ΑΛΕΚΑ από τη Μύκονο, είναι αρχαιολόγος και παλαιότερα υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου

ΓΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ από την Σαντορίνη, λογοτέχνης, δραστηριοποιείται επίσης στον τουριστικό τομέα. Εκλέγεται από το 2006 συνεχώς στο β’βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής και το 2014 ήtan επικεφαλής και υποψήφιος περιφερειαρχης Αττικής με την ΑΝΑΣΑ. Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη Ρένα Δούρου.

ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: από τη Νάξο, εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων στις προηγούμενες εθνικές εκλογές

ΡΗΓΟΥ ΙΡΕΝ (ΕΙΡΗΝΗ) από την Τήνο

ΣΥΡΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: από την Σύρο, δικηγόρος, εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Παλαιότερα υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια στον πρώην Δήμο Ερμούπολης

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: από την Μήλο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών, εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων στις εθνικές εκλογές 2012 και 2014. Παλαιότερα υπηρέτησε τον Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς υπήρξε υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιος νομάρχης Κυκλάδων.