Δέσποινα Πρίνια… Μαζί για τις όμορφες Κυκλαδες μας!

0

Δρ. Δέσποινα Πρίνια
Υποψήφια Βουλευτής Νομού Κυκλάδων

Στις 26 Μαΐου οι πολίτες έφεραν την πολιτική αλλαγή, κάνοντας με την ψήφο τους τη δική τους «επανάσταση», κόντρα στο λαϊκισμό και την ερημοποίηση της χώρας, ζητώντας την επιστροφή στην Ελλάδα που αξίζουμε.

Σαν Μέλος του Μητρώου Στελεχών «Ανανέωση» της Ν.Δ., που έδωσε την ευκαιρία σε απλούς πολίτες να ενταχθούν στη μεγάλη προσπάθεια μιας νέας αρχής για τη χώρα, μπαίνω στην πολιτική ως «επαγγελματίας πολίτης», για να εκπροσωπήσω τη γενιά μου αλλά και όλους όσοι πιστεύουν στην ανανέωση, την άξια και τη δημιουργική Ελλάδα, την επιστροφή στην κανονικότητα της χώρας.

Είμαι εδώ μαζί σας, σαν μία από εσάς, για να διεκδικήσουμε μια πιο αισιόδοξη Ελλάδα, που δε διώχνει τα παιδιά της, με περισσότερες δουλειές για όλους, μια ασφαλή και φωτεινότερη χώρα με ευκαιρίες για όλους.

Αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί. Για να ανθίσει πάλι ο τουρισμός και ο πολιτισμός μας και να κάνουμε τις Κυκλάδες τόπο να ζεις και τις 4 εποχές. Με ίσες ευκαιρίες για όλα τα νησιά μας.

Γιατί οι πολίτες όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις Κυκλάδες που αξίζουμε
και ονειρευόμαστε! #μαζιΣας

Με καταγωγή από τη Σύρο, η Δέσποινα Πρίνια περνάει την παιδική της ηλικία στο Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια μετακομίζει στη Ζανζιβάρη, όπου τελειώνει το σχολείο και παίρνει το Γαλλικό Baccalaureate από το Σχολείο της Καθολικής Ιεραποστολής.

Οι αθλητικές της υποχρεώσεις την φέρνουν πίσω στην Ελλάδα στα 17 της, όπου φοιτά στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών και στη συνέχεια, φεύγει για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, όπου αποκτά το Διδακτορικό Τίτλο της από το Columbia University New York. Γίνεται δεκτή στο Kennedy School of Government του Παν/μιου Harvard, όπου ειδικεύεται στη «Διαχείριση Κρίσεων στις Διεθνείς Σχέσεις».

Εργάζεται από τα 17 της δημοσιογραφικά, στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, και στη συνέχεια στη Διαφήμιση, όπου αποκτά δύο Δημιουργικά Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ και ένα βραβείο στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών. Στη συνέχεια εργάζεται σαν εκπαιδευόμενη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. Από εκεί προσλαμβάνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου εργάζεται μέχρι και το 2005.

Από το 2011-2018 είναι η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου – SCG. Από το 2009 είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Πρόγραμμα “Transforming Business” του Παν/μιου Cambridge, για την εξάλλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σήμερα είναι Τομεάρχης Πολιτιστικού Επιχειρείν, στη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. εκπονώντας προγράμματα πολιτιστικού και βιώσιμου τουρισμού για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος των Κυκλάδων. Μετείχε στην επιστημονική ομάδα που βραβεύτηκε για την ένταξη της Φολεγάνδρου στους 100 βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς.
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.