Έκτακτο: Προς 2μηνη παράταση οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στους Δήμους. Πάνω από 500 άτομα στις Κυκλάδες

Δίμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ («Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας») πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με τροπολογία που θα κατατεθεί την Τετάρτη στην Βουλή.

Στους Δήμους του νομού Κυκλάδων εργάζονται περισσότερα από 500 άτομα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Γενικότερα, στο πρόγραμμα έχουν προσληφθεί 30.333 ωφελούμενοι σε όλη τη χώρα, των οποίων οι συμβάσεις ξεκινούν να λήγουν από την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των δήμων ενόψει θερινής περιόδου και να καλύψει ελλείψεις που παρουσιάζονται με την καθυστέρηση και στις προσλήψεις της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018.

Παράλληλα, με την παράταση του Α΄ κύκλου της Κοινωφελούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προχωράει και η προκήρυξη του Β΄ κύκλου που θα αφορά περί τους 30.000 ωφελούμενους. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα ανακοινωθεί έως τις 30 Ιουνίου και σε αυτό δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ωφελούμενοι του Α΄κύκλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε γίνονται οι δηλώσεις για τους εποχικά εργαζόμενους - Πώς θα δοθούν τα χρήματα